Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

4 pravidla, jak nosit kalhoty s vysokým pasem!

Líbí se vám kalhoty a sukně s vysokým pasem? Poradíme vám, jak je nosit!
22. června 2014 | 06:00

Letos slaví vysoký pas u kalhot, sukní i šortek velký návrat. Ve správně zvoleném kousku navíc perfektně zakryjete i větší bříško. Stačí jen dodržovat určitá pravidla. Jaká to jsou?

1. Dokonale padnoucí kousek

Některé oblečení je natolik přizpůsobivé, že vám sluší, i když je těšné či volné. V případě kalhot s vysokým pasem je ta správná velikost opravdu zásadní. V oblasti břicha vás při sednutí nesmí vyvýšený pas kalhot tlačit, protože by se vám zbytečně tvořily nevzhledné faldíky. Vždy se tedy v kabince během zkoušení zkuste posadit, abyste to vyzkoušela.

Pamatujte i na to, že do kalhot s vysokám pasem se velmi často zastrkávají nejrůznější topy i halenky. I to si vyzkoušejte přímo v kabince, abyste nekupovala zajíce v pytli.

Kim Kardashian se svými ženskými křivkami vypadá v sukních s vysokým pasem božsky.
Autor: Profimedia
2. Dobrá podprsenka je základ úspěchu

Pokud chcete nosit stylové kousky s vysokým pasem, pamatujte, že dobrá podprsenka je nezbytná. Vysoký pas má totiž za úkol vytvářet dokonalou siluetu přesýpacích hodin, která nebude perfektní bez padnoucí podprsenky, která se nikde nezařezává a drží prsa pevně nahoře.

3. Podpatky a klíny vedou

Pokud vám příroda nenadělila vysokou postavu, měla byste ke kalhotům s vysokým pasem nosit alespoň trochu vyvýšené boty. Stačí i drobný klínek na balerínkách nebo nízký podpatek. Vysoký pas jako takový sice dokáže lehce prodloužit nohy, a tak opticky protáhnout i celou postavu, ale v kombinaci s plochými botami je tento efekt opravdu minimální.

4. Přidejte pásek

Ke zvýraznění křivek a dokonalému přilnutí pasu je ideální pásek. Pro ženy, které mají v oblasti pasu faldíky, je ideální pásek v barvě nebo alespoň odstínu kalhot. Díky splynutí bude váš pas opticky štíhlejší. Naopak ženy s úzkým pasem si mohou dovolit klidně i neonové pásky, které upoutají pozornost.