Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

10 důvodů, proč nenávidíme zkušební kabinky!

Proč vlastně tolik nenávidíme zkušební kabinky?
4. května 2014 | 06:00

Ženy nakupování oblečení sice milují, ale existují i věci, které jsou jeho součástí, a přesto je nemůžeme vystát. Nenávidíme například fronty u pokladny, když nám vybraný kousek nesedí, nebo když máme neustále za zády snaživou prodavačku. Co nás štve ale opravdu nejvíc, jsou zkušební kabinky!

1. Prokletá zrcadla

Každá žena to zná. Vyhlídnete si krásné šaty, představujete si, jak se v nich létě budete vznášet jako víla po městě a pak vlezete do kabinky a stane se z vás zápasnice v těžké váze. Proč zrcadla v kabinkách tak rozšiřují? Je záměrem prodejců snížit naše náklady na potraviny, aby zbylo více na oblečení? 

2. V obchodě twiggy, doma...škoda mluvit

Ne vždy zrcadla ve zkušebních kabinkách rozšiřují a odhaluji každou nerovnost na naší kůži. Existují i obchody, kde se během zkoušení úzkých džín pomyslíte, že máte vlastně super štíhlé nohy a slim kalhoty vám seknou. Pak přijdete domů, chcete znovu navodit ten blažený pocit a nic! Vaše stehna jsou zpátky. Prooooč?

Zkušební kabinky
Autor: Shutterstock

3. Nezvaný host

Nepříjemným problémem ve zkušebních kabinkách bývají tzv. nezvaní hosté. Většinou jsou to muži, kterou už hodinu marně hledají svou choť a vaše vyčuhující nohy mu přijdou stejné jako ty jeho milované Máni. A na trapas je zaděláno. Cizí mužský civí na váš holý zadek a vás přejde chuť nakupovat.

4. Otravný společník

V kabinkách platí jedno pravidlo! Ten, kdo byl vámi vybrán na posouzení zkoušených hadříků, musí předstírat nadšení! Bohužel ne všichni toho nepsané pravidlo dodržují. Většinou je to tak, že ten z dvojice, který si nic nezkouší, je pořádně otrávený. A to pak otráví i toho, kdo byl ještě před pár minutami rozhodnutý vykoupit celý obchod.

5. Je nám to malé!!!

Mezi situace, které nás dokáží nejvíc naštvat, patří bezesporu chvíle, kdy se snažíme nasoukat do vysněné velikosti, ale je to marné. Lepší variantou je, že sklopíte uši a dojdete nenápadně pro větší velikost. Horší je to pak v obchodech, kdy vám pro větší oblečení s ochotou skočí obchodní asistent. 

Zkušební kabinky
Autor: Shutterstock

6. Zpropadená pravidla

Nekonečně dlouho proplouváte obchodem a připadáte si jako Alenka v říši divů, pak ale přijde nepříjemné prozření. Cože? Do kabinky si můžu vzít jen 5 kusů? A co těch zbylých dvacet? Nedá se nic dělat, ostraha kabinek je neúprosná. 

7. "Voňavý" předchůdce

Občas se může stát, že před vámi v kabince byla osoba, která byla cítit potem nebo kouřem. Buď si můžete přejít do jiné a nebo to zkrátka vydržet. Horší je, že váš následník si vás k zápachu nejspíš přiřadí!

8. Vše zpátky na ramínko

Další "kabinkovou" noční můrou je rovnání vyzkoušeného oblečení a následné věšený zpět na ramínka. Děláme to, protože máme základní slušné návyky a taky proto, že nechceme schytat vražedný pohled asistenta. V hloubi duše ale víme, že bychom tu hromadu oblečení naruby raději nechaly ležet a rychle zmizely.

9. Zimní trable

Zkoušení oblečení v zimě je peklo! Než sundáme všechny vrstvy, utvoří se u kabinek fronta plná naštvaných lidí. No a když si pak potřebujeme dojít pro jinou velikost, musíme se zase obléknout do kabátu, navléct kozačky a poté vystát nekonečnou frontu. 

I nakupování má svá pravidla. Přečtěte si krátký manuál.
Autor: Shutterstock

10. Kabinka pro blechu

V některých obchodech nemusíte nikdy čekat frontu na kabinky. Je to proto, že je jich tam o mnoho víc, než jinde. Většinou to ovšem bývají výklenky metr na metr, kde si během zkoušení dvakrát ukopnete palec a třikrát narazíte brňavku. Ach jo!