Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nejlepší kalhoty na jaro: Zkrácené délky i divoké potisky

14. dubna 2014 | 06:00

Jarní sezóna je v plném proudu a v obchodech už najdeme téměř celé nové kolekce. Je nám jasné, že neodoláte a nějaký nový kousek si jistě také pořídíte. Potřebujete nové kalhoty? Vybrali jsme pro vás ty nejlepší, jež obchody v současné době nabízí.

Kromě stálic v ženském šatníku, jako jsou klasické černé kalhoty nebo tmavé džíny, by každá z nás měla vlastnit alespoň jeden zajímavý kousek, který v dané sezóně „letí“.

Pohodlí

Pohodlnou variantou jsou takzvané „baggy pants“. Jedná se o volné splývavé kalhoty z lehkého materiálu, které nohy jen lehce kopírují. Tím pádem zbytečně nezvýrazňují nedokonalé partie. Nejedná se totiž o pytlovitý střih nebo harémové kalhoty, jež postavě spíše škodí. Ty správné kalhoty nemají snížený rozkrok a šířka nohavic je jen o přibližně dva centimetry širší než je vaše noha. Optimálně by měly být do pasu nebo jen lehce snížené. Bokovky by nelichotivě deformovaly siluetu. Nebojte se divokých vzorů v ostrých barvách i v černobílé kombinaci. Dbejte jen na to, že pokud máte větší zadeček, vyplatí se drobnější vzor. K takovým kalhotám ideálně noste vysoké podpatky.

Boyfriend džíny

Stejně pohodlný je i další trend – boyfriend džíny. Výhodou těchto kalhot je, že si je bez problémů mohou dovolit i kypřejší postavy. Pokud ale nemáte postavu modelky, vždy je noste vyhrnuté nad kotníky a s podpatky, abyste nohy opticky protáhla a zeštíhlila. Kalhoty můžete doplnit jednoduchým bílým trikem a koženou bundou. Stejně dobře ale budou vypadat i s ryze ženskými halenkami či romantickými topy. Nebojte se experimentovat. Na slunečné dny nejlépe vypadá světlé provedení. Parádu ale uděláte i s tmavě modrým nebo černým kouskem. Zkuste obnošený vzhled a díry. V kontrastu s elegantní košilí budou vypadat skvěle!

Mango - 899 Kč
Autor: Archiv firem

Zkrácené délky

U odhalených kotníků ještě chvíli zůstaneme. Zkrácené délky jsou totiž horkým favoritem letošního jara. Kalhoty můžete nosit buď ohrnuté, nebo si rovnou kupte kousek v upravené délce. Zvolte elegantní tmavou variantu, jež bude bez problémů nositelná do práce s lehkou halenkou a vypasovaným sakem. Nebojte se ale ani zajímavých potisků nebo vzorů. Kalhoty v této délce prospějí každé postavě. Malé ženy se protáhnou o několik centimetrů. Ty vysoké si mohou dovolit kombinaci i s nízkými botami. Kypřejší postavě spolu s podpatky tento střih prospěje zdaleka nejvíc.

Pastelové barvičky

Neutrálními barvami či divokými potisky nešlápnete vedle. Co ale v jarní sezóně frčí nejvíc, jsou pastely. Seženete všechny barvy, od nebesky modré, přes příjemnou mátovou, až po levandulově fialovou. Vybírejte z rozličných střihů takový, jež nejvíce prospěje vaší postavě. Takové kalhoty kombinujte buď s neutrálními světlými barvami jako je bílá či smetanová. Nebojte se ale spojit i víc pastelových tónů najednou. Mátová bude skvěle vypadat s pudrovou. Světlounce žlutá zase se sladkou růžovou. Světlé pastely nejlépe vyniknou na štíhlejších ženách. Nejsou ale chybou ani u kypřejších postav. Jen je potřeba zvolit pevnější materiál a dát pozor na střih.

Promod - 899 Kč
Autor: Archiv firem

Sportovní trend

Kromě trendu pastelových barev je horkou aktualitou také adaptace sportovních prvků do ženského šatníku. Nás velmi zaujaly tepláky, které plní nejeden obchod. Nejlépe budou vypadat v kombinaci s ryze elegantními prvky, jako jsou podpatky, rudá rtěnka či krajkový top. Pokud vám již není „náct“, rozhodně je nenoste s botaskami a mikinou. Nechcete přeci vypadat, jako kdybyste právě přišla z tělocvičny.

Rozevlátá extravagance

Pro ženy, jež si s módou rády hrají, máme tip na extravagantní kousek, ve kterém vás nikdo nepřehlédne. Takzvané palazzo kalhoty mají široké a rozevláté nohavice a jsou vyráběné z lehkých vlajících materiálů. Nejlépe vyniknou na štíhlých ženách s vysokými podpatky. Kombinujte je s užšími topy, aby byl výsledný outfit vyvážený. S jednoduchým bílým tílkem, doplněným například koženou nebo džínovou bundou do pasu, vytvoříte ležérní a velmi ženský outfit. 

Vybírejte z těch nejlepších kousků v galerii:

Autor: Kristýna Dolejšová