Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Stylové kabelky na jaro: velké vaky i třásně. Vyberte si tu pravou!

10. dubna 2014 | 06:00

Nová sezóna volá po obnově šatníku. Jestliže je vaše skříň plná nadčasových kousků, které odmítáte měnit a vaše pohodlné boty rozhodně neplánujete vyhodit, vsaďte na novou kabelku!

Nákupní centra jsou plná desítek obchodů, jež se předhánějí v nabídce těch nejlepších kabelek. Pro lepší orentaci jsme pro vás vybrali to nejlepší, co nabízejí. 

Spousta prostoru

Praktickým pomocníkem na celý den je určitě takzvaná „hobo“ taška. Spíše než o klasickou kabelku se jedná o prostorný vak, do kterého se bez problémů sbalíte na celý den. Černou klasikou nic nezkazíte. Trendy jsou ale zejména pastelové barvy. Nebojte se ani přírodních odstínů. Vak využijete především k volnočasovým outfitům. Elegantnější varianta je takzvaný "shopper." Tato kabelka opět poskytuje dostatek prostoru. Má ale strukturovanější tvar a hodí se i k outfitům, jež jsou více ženské.

Baťa - 1599 Kč
Autor: Archiv firem

Metalika

Pokud chcete svůj outfit ozvláštnit, ale přitom zůstat věrná tlumeným a neutrálním barvám, využijte kouzlo metalických tónů. Ať už zvolíte psaníčko nebo velkou praktickou kabelu, díky kovovým odleskům budete nepřehlédnutelná.

Kombinace barev

Mezi elegantními kabelkami jednoznačně vedou kombinované kousky. Velmi sofistikovaně budou vypadat neutrální tóny. Kombinace bílé, černé a béžové je nadčasová a rozhodně s ní nešlápnete vedle. Nebojte se ale také odvážnějších variací. Na jarní a letní měsíce se barvičky vyloženě hodí.

Mango - 1399 Kč
Autor: Archiv firem
Zvířecí vzory

Sázkou na jistotu nehledě na módní trendy jsou zcela jistě zvířecí vzory. Ať už se rozhodnete pro nesmrtelnou šelmu nebo nadčasový hadí vzor pamatujte, že by potisk měl být vždy jen na jednom kousku oblečení. Zbytek outfitu volte v jednoduchých barvách. Nezapomínejte i na další zástupce ze zvířecí říše. Taková zebra není vůbec k zahození.

Psaníčka

Již několikátou sezónu se drží na výsluní velká psaníčka. Můžete vybírat z bohaté nabídky. Nás nejvíce zaujalo korálkové psaníčko z F&F nebo černý kousek s oky ze Zary. Chybu ale neuděláte ani s jednoduchou klasikou. Nabízejí se ale i varianty ve světlých odstínech. Skvělou volbou jsou i ostré barvičky jako například oranžová z Mohita (najdete v galerii).

Reserved - 899 Kč
Autor: Archiv firem
Třásně

Horkým trendem na letošní jaro jsou třásně. Takto ozdobená kabelka oživí i ten nejjednodušší outfit. Vybrat si můžete ze tří stylů. Vsaďte na nadčasovost, jež se hodí skutečně ke všemu, nebo sáhněte po přirozené hnědé a vytvořte svěží look v odstínech přírody. Pro odvážné tu máme kabelky v zářivých barvách, které budou absolutně nepřehlédnutelné

Hippie styl

Na závěr je třeba zmínit bohémský hippie styl, který pomalu ale jistě ovládl obchody v nákupních centrech. Uvolněné a rozevláté kousky na nás čekají na regálech téměř všech obchodů. Tento směr neminul ani oddělení kabelek. Přírodní kousky, do kterých se bez problémů vejdou všechny vaše nezbytnosti, doladí příjemný vzhled, jež přímo volá po létu. 

Vybírejte ty nejlepší kousky v galerii:

Autor: Kristýna Dolejšová