Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

7 ošemetných situací a co si na ně obléknout: rande naslepo či první den v práci

  • Buďte vždy připravená!
    7. dubna 2014 | 12:00

    Existují momenty, kdy na prvním dojmu záleží víc než kdy jindy. A ať už jste milovnice módy či nikoliv, v těchto chvílích musíte o svém oblečení přemýšlet víc, než kdykoli jindy. Co obléknout na rande naslepo či na žádost o přidání platu?

  • Rande naslepo

    ...
    Autor: Archiv firem

    Pamatujte, že méně je někdy více. Zbytečně se neodhalujte a nechte také něco na fantazii vašeho protějšku. Základem outfitu na takovou událost by tedy měly být jednoduché šaty. Doplňte je o výrazný náhrdelník a sexy podpatky. Pokud se v šatech necítíte nejlépe, oblečte úzké kalhoty a zajímavý top, ve kterém budete nepřehlédnutelná. Základní pravidlo ale je, abyste se oblékla tak, jak je vám to přirozené. Pokud vsadíte na oblečení, na které nejste zvyklá, budete zbytečně nervózní.

  • Pracovní pohovor

    ...
    Autor: Archiv firem
    Jestliže vás čeká pracovní pohovor, pro začátek si zjistěte, jaká pravidla oblékání v dané firmě platí. Obecně ale nic nezkazíte pouzdrovou sukní po kolena v decentní barvě. Oblečte k ní elegantní halenku. V některých firmách není vhodné chodit s odhalenými rameny, nezapomeňte proto raději na elegantní sako. Přísná pravidla často platí i ohledně obutí. Ne všechny firmy dovolují otevřené špičky u bot. Vsaďte proto raději na jistotu a obujte uzavřené lodičky. Doplňky volte decentní, aby na sebe zbytečně nestrhávaly pozornost.

  • První den v práci

    ...
    Autor: Archiv firem

    Když vás čeká první den v nové práci, pamatujte, že si vás všichni budou prohlížet. Je tedy třeba outfit řádně promyslet. Pokud to dress code firmy dovoluje, buďte originální. Za každou cenu však zůstaňte elegantní a decentní. Roztrhané džíny ani zářivé tričko s vtipným potiskem nejsou do práce vhodné. Nebojte se potištěných kalhot. Zbytek outfitu ale volte v neutrálních tónech. Nic nezkazíte bílou košilí a klasickým černým sakem. Buďte upravená, stylová, ale zbytečně na sebe neupozorňujte.

  • Žádost o zvýšení platu

    ...
    Autor: Archiv firem

    Čeká vás rozhovor s vaším šéfem o zvýšení platu? Buďte připravená. Musíte vypadat jako naprostý profesionál. Pouzdrové elegantní šaty jsou tedy základem. Doplňky volte decentní, včetně líčení. Extravagantní výstřelky nechte ten den doma. Je třeba, aby vás váš šéf vnímal. Neměl by být rušen žádnými vnějšími vlivy. Outfit můžete oživit barevnou kabelkou. Jestliže ale zvolíte výraznou barvu, vsaďte na jednoduchý tvar, aby byla kabelka stále elegantní a decentní.

  • Seznámení s jeho rodiči

    ...
    Autor: Archiv firem

    První seznámení s rodiči vašeho partnera je situace, jež může být velmi nepříjemná. Zkoumavé pohledy, spousta otázek. Je potřeba, abyste se cítila dobře a nebyla nervózní ještě i s halenky, co škrábe, nebo z kalhot, co špatně sedí. Zvolte tedy oblečení, ve kterém se cítíte dobře. Nezapomínejte ale, že se jedná o významnou událost, jež může mít vliv na celý váš nadcházející vztah. Snažte se tedy přijít elegantně a slušně oblečená. Džíny nechte pro tentokrát doma. Zapomeňte i na příliš vyzývavé oblečení, ve kterém byste mohla pro rodiče působit vulgárně.

  • Setkání s jeho kamarády

    ...
    Autor: Archiv firem

    Abyste se líbila jeho kamarádům, je asi stejně důležité, jako přízeň jeho rodičů. Když se společné odpoledne bude blížit, myslete na to, že byste měla být uvolněná, přátelská a v pohodě. Opět tedy platí pravidlo o pohodlném oblečení. Neznamená to ale, že obléknete džíny a mikinu. Mohla byste působit jako partnerův mladší bratr. Buďte ženská, ale ne upjatá. Klidně obujte lodičky, ale zapomeňte na jehlové podpatky. Nebojte se barev, ale buďte střídmá. Vám nic neřeknou, ale k partnerovi pak budou velmi přísní, tak nesmíte zklamat.

  • Párty, kde potkáte svého EX

    ...
    Autor: Archiv firem

    Rozhodně byste se takové události neměla vyhýbat. Dříve či později to stejně přijde. Buďte ale na takovou situaci připravená. Základem je vypadat dobře, ale ne, že vám to dalo moc práce. Vsaďte na ty šaty, ve kterých se cítíte sebevědomě a sexy. Pamatujte ale, že nesmíte působit vulgárně či příliš vyzývavě. Skvělou volbou bude černá barva a perfektně padnoucí střih. Odvažte se a vezměte si na párty sexy podpatky. Nezapomínejte ale na své zdraví a vyberte takovou velikost podpatku, na kterou jste zvyklá. Nechcete se přeci před svým ex ztrapnit nějakým pádem. V líčení vsaďte na rudý lak a sexy linky na očích. Méně je někdy více, takže rudou rtěnku nebo velkou vrstvu make-upu tentokrát vynechejte. Vlasy si vyčešte, ať vynikne vaše šíje. 

Autor: Kristýna Dolejšová
Diskuse ke článku
.