Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

7 tipů, jak nosit umělou kůži a vypadat luxusně: Mixování materiálů i stylové prošívání

  • Nebojte se umělé kůže!
    6. dubna 2014 | 08:00

    Nebudeme si nic nalhávat. Pravá kůže je velmi drahá záležitost. Proto většina z nás sahá po variantě umělé. Je ale třeba kousky pečlivě vybírat a volit takové provedení, jež bude vypadat dobře. Poradíme vám, jak nejlépe vybrat!

  • Mixujte

    ...
    Autor: Archiv firem

    Vybírejte kousky, jež jsou kombinované s jinými materiály. Výborně bude vypadat například kombinace s bavlnou či vlnou. Například bunda s koženkovými rukávy nebo kalhoty s aplikacemi na kapsách budou skvělou volbou. Díky kontrastu materiálů bude umělá kůže vypadat skvěle.

  • Textury

    ...
    Autor: Archiv firem

    Pravá kůže má při bližším ohledání hrubší texturu, může se zdát jakoby pokrčená. Najdete na ní různé šupinky či nerovnosti. Pokud se tedy chystáte koupit bundu z koženky, hledejte materiál, který bude co nejvíc připomínat právě texturu pravé kůže. Ideální kousek může mít klidně nějaké nedokonalosti nebo známky opotřebení. To vše mu dodá punc pravosti.

  • Správný střih kalhot

    ...
    Autor: Archiv firem

    I pravá kůže bude vypadat lacině, pokud vám kalhoty nebudou sedět. Vybírejte tedy takové zboží, jež i přes nízkou cenu dobře sedí a lichotí vaší postavě. Vyhněte se příliš upnutým kouskům. Volte kalhoty, které jsou volnější nebo se na těle lehce krabatí. Prospějí vaší postavě a navíc budou vypadat opravdu luxusně.

  • Ty pravé barvy

    ...
    Autor: Archiv firem

    Barvy, jako je černá, červená nebo jiné ostré odstíny, se daleko jednodušeji pořizují v umělé variantě, protože barva je více konzistentní a vypadá autenticky. Vyhněte se hnědé. U přírodních barev je daleko těžší podvádět, jelikož jejich odstíny jsou ojedinělé a dají se hůře napodobit.

  • Lesk

    ...
    Autor: Archiv firem

    Nebojte se lakované kůže. Ta vypadá téměř identicky v pravé i umělé variantě. Dokonce i luxusnější značky, jako je Versace či Calvin Klein, používají na lakované boží právě umělou kůži. Nezapomínejte se ale o lakované kousky pečlivě starat, aby se vám nepoškrábaly.

  • Vsaďte na detaily

    ...
    Autor: Archiv firem

    Na velkých plochách umělé kůže můžete lehce poznat, že není pravá. Vsaďte proto na výrazné zdobení. Například když je koženka prošívaná nebo jsou na ní rozličné aplikace, jako celek vypadá kousek luxusně. Nebojte se ani moderních výřezů. Všechny tyto detaily odvrátí pozornost od materiálu.

  • A co boty?

    ...
    Autor: Archiv firem

    Obecně se nedoporučuje investovat do bot z umělé kůže. Často jsou totiž potaženy jen velmi slabou vrstvou materiálu a ten se velmi brzy začne odírat. Pokud máte velký botník, jeden či dva páry se určitě neztratí a nějakou chvíli vydrží. Chcete-li ale mít jeden pořádný pár, jež něco vydrží, rozhodně investujte do pravé kůže. 

Autor: Kristýna Dolejšová
Klíčová slova:  trendy, móda, umělá kůže, tipy, luxusně
Diskuse ke článku
.