Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Černé sako pro každou postavu? Zakryje bříško i prodlouží nohy

  • Vyberte to správné sako právě pro vás!
    24. března 2014 | 06:00

    Nepostradatelným parťákem pro každou z nás je zcela jistě černé sako. Ať už ho nosíte do práce nebo na večerní drink s kamarádkami, je důležité, aby vám skvěle padlo. Držte se našich pravidel a vyberte si kousek, se kterým uděláte nejvíc parády. 

  • Postava tvaru jablko

    Mango - 999 Kč
    Autor: Archiv firem

    Pro ty z vás, jež mají postavu s větším bříškem ale štíhlými boky a nevelkými prsy, je ideální sako rovného nebo jen mírně projmutého střihu. Dbejte na to, aby bylo dlouhé přesně pod zadeček. Není na škodu vybrat kousek s jemným proužkem nebo jiným decentním vzorem. Sako doplňte barevnými kalhotami a topem s výstřihem do V, jež prodlouží vaší postavu a odvede pozornost od problémových partií.

    Mango - 999 Kč

  • Postava tvaru hruška

    Mango - 1499 Kč
    Autor: Archiv firem

    Jestliže vás trápí široké boky, zvolte sako, které vám perfektně sedí v ramenou, je vypasované v pase a přes boky jen jemně splývá. Ideálně by mělo končit v nejširší části vaší problémové partie. Vyhněte se příliš výrazným kapsám, které by mohly nehezky zvýrazňovat, co má být schováno. Nedoporučujeme sáčka, jež jsou pouze do pasu, nebo naopak dlouhé až pod zadeček. K saku oblečte tmavé kalhoty a barevnou halenku. Přidejte výrazný šperk a podpatky a nikdo si širších boků ani nevšimne.

    Mango - 1499 Kč

  • Velká prsa

    H&M - 999 Kč
    Autor: Archiv firem
    Základním pravidlem pro problémovou postavu s velkými prsy je jednoduchost. Vyhněte se dvouřadému zapínání či jinému zdobení v oblasti prsou. Sako by mělo být vypasované, ale musí vám perfektně sedět. Pokud vyberete menší velikost, projmutí v pase prsa nehezky zvýrazní a opticky ještě zvětší. Celkově volte kousek, který je jednoduchý a zbytečně neupozorňuje na problémové partie. Vyřádit se naopak můžete na spodní části oblečení. Kupujte zajímavé kalhoty, třeba s divokým vzorem nebo ze zajímavého materiálu.

    H&M - 999 Kč

  • Chlapecká postava

    Zara - 1999 Kč
    Autor: Archiv firem

    U chlapecké postavy se nabízí dvě možnosti. Můžete se inspirovat populárním boyfriend stylem a vybrat kousek, který vypadá, jako když jste si ho půjčila od partnera. Takové sako by mělo být lehce větší, rovného střihu. Pokud ale chcete vytvořit ženské křivky a preferujete elegantnější styl, vyberte sako, které je projmuté v pase, ideálně ještě přepásané páskem. Vytvoříte tím siluetu přesýpacích hodin, která je velmi ženská a sexy.

    Zara - 1999 Kč

  • Plné křivky

    Lindex - 999 Kč
    Autor: Archiv firem
    Sako by mělo být mírně vypasované, ale spíše splývavé. Těsné obepínání by vaším křivkám neprospělo. Klidně může být bez zapínání, stačí jen správný střih. Pokud je sáčko na knoflík, převažte ho páskem, opticky vás to skvěle zeštíhlí. Doplňte sako o pouzdrové šaty ve výrazných barvách a černé punčochy s lodičkami. I s plnými křivkami tak budete krásně tvarovaná a sexy.

    Lindex - 999 Kč

  • Malá postava

    Topshop - 1599 Kč
    Autor: Archiv firem

    Vaším hlavním úkolem je prodloužit postavu, ideálně nohy. Zkrácená vypasovaná saka jsou pro vás to pravé ořechové. Délka ale musí být minimálně do pasu, v žádném případě bolerka! Když přidáte kalhoty s vysokým pasem, vaše nohy se opticky krásně prodlouží a budete vypadat vyšší.

    Topshop - 1599 Kč

  • Vysoká postava

    Marks&Spencer - 1699 Kč
    Autor: Archiv firem

    Ženy, jež jsou vysoké, mají často problém s širokými rameny a mužnější postavou. Opět je tedy hlavním úkolem vytvořit siluetu přesýpacích hodin. Vybírejte sako, které je vypasované, ideálně se zapínáním na jeden knoflík, jež dostatečně opticky „přesekne“ postavu. Sako by mělo končit ideálně na úrovni boků. Prodloužené velikosti seženete například v Marks&Spenceru nebo u F&F.

    Marks&Spencer - 1699 Kč

Autor: Kristýna Dolejšová
Klíčová slova:  trendy, móda, černá, sako, postava, tipy
Diskuse ke článku
.