Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

10 neobvyklých způsobů, jak nosit proužky

  • I pro vás jsou proužky to pravé!
    19. března 2014 | 06:00

    Proužky tu jsou od nepaměti a jen tak nás neopustí. Vsadím se, že každá z vás má doma alespoň jeden takový kousek. Vyměňte konečně obyčejnou kombinaci trička s džíny za neokoukané outfity, jež z vás udělají stylovou královnu!

  • Pinstripe oblečení

    ...
    Autor: Archiv firem

    Proužky v angličtině zvané pinstripe, jsou asi nejklasičtějším vzorem, který se nosí na pánských oblecích. Není ale na škodu, adoptovat si ho i do dámského šatníku. Vloni slavil velký comeback, ale otázkou zůstává, zda vůbec někdy z výsluní odešel. Věřím, že i vy ve skříni sako či kalhoty s tímto vzorem najdete. Pokud máte dokonce obojí, pak neváhejte a vyrazte v kostýmku do práce. Nechte ale doma klasickou bílou košili, se kterou už by outfit mohl být až moc mužský a hlavně tak trochu nudný.

    Jestliže to dress code ve vaší firmě dovolujte, oblečte si bílé tričko s vtipným nápisem, jež kostýmek odlehčí a dodá mu šťávu. Potrpí-li si váš šéf na přísnějších pravidlech, volte hedvábnou halenku v neutrálních tónech nebo lépe v neokoukané živé barvě jako je korálová, tyrkysová nebo královská modrá. Rozhodně neopomeňte podpatky, jež vám dodají na eleganci a doladí outfit špetkou ženského sex-appealu.

  • Pruhovaný oblek

    ...
    Autor: Archiv firem

    Jestliže vás pinstripe proužky nezaujaly a přijdou vám nudné, máme pro vás alternativu, abyste se stylových kostýmků, které letos frčí, nemusela vzdát. Zvolte asymetrický vzor, jež je hravý a svěží. Kalhoty v sedmi osminové délce odhalí sexy kotníky. Stylové sako, doplněné jednoduchým bílým tričkem, oživte výrazným náhrdelníkem. Dopřejte si akcent výraznější barvy a doplňte outfit holčičkovskými růžovými botami. Nebojte se kontrastů a k romantickým botám směle přidejte pocvokovanou kabelku.

  • Nestárnoucí horizontální pruhy

    ...
    Autor: Archiv firem

    Top s horizontálními pruhy v tmavomodré či černé barvě je vaší záchranou kdykoliv máte den, kdy nevíte, co na sebe. S kalhotami v barvě proužků, výrazným šperkem a stylovou bundičkou, budete zkrátka vždy vypadat dobře. Proč ale tuto klasiku trochu neoživit. Nebojte se experimentů a oblečte k tričku kalhoty například s květovaným vzorem. Mohou být buď ve stejné barevné kombinaci jako tričko nebo, nechybí-li vám odvaha, v daleko divočejším provedení. My jsme vybrali kousek v jednoduché černobílé, takže výsledný outfit bude výstřední ale přesto relativně decentní. Místo klasických černých lodiček obujte neokoukané mokasíny. Outfit můžete rozsvítit vaší oblíbenou výraznou rtěnkou.

  • Kombinace proužků

    ...
    Autor: Archiv firem

    Dámy, jež nestojí o příliš pozornosti, ale přitom chtějí být originální, jistě ocení tuto alternativu kombinování vzorů. Bílé kalhoty s jemným černým vzorkem se staly elegantní nadčasovou záležitostí. Přestože svou barvou nejsou příliš praktické, díky vzoru perfektně prodlužují a zeštíhlují nohy. Oblečte k nim zajímavou pruhovanou halenku, jež kombinuje tři druhy proužků. Že je to už moc velká divočina? To se pletete. Celek bude působit velmi vyrovnaně a elegantně.

    Doplňte outfit hřejivým růžovým kardiganem. Slaďte ho se svojí manikúrou a dosáhnete harmonického a velmi ženského vzhledu. Oblečení je velmi jednoduché, můžete se proto odvázat na doplňcích. Brýle s perlami a velký klobouk zaujmou a udělají z vás módního experta.

  • Svislé proužky hrají prim

    ...
    Autor: Archiv firem

    Svislé proužky vám téměř vždy prokážou skvělou službu. Nejen, že vás opticky zeštíhlí a prodlouží vaší siluetu. Navíc vypadají skvěle a zejména ve variantě zdánlivě nepravidelných proužků působí neotřele. Oblečte k nim pohodlné boyfriend džíny a na nohy obujte stejně příjemné kecky s leopardím potiskem. Že je vzorů na jeden outfit příliš? Ani náhodou! Nic nevypadá lépe než kombinace proužků a divoké šelmy. Ukažte, že si s módou umíte hrát a neberete ji až příliš vážně. Tento outfit mezi moje nejoblíbenější a už se nemohu dočkat, až i moje boty dorazí a já je provětrám ve městě.

  • Pruhovaný kabát

    ...
    Autor: Archiv firem

    Podlehla jste na podzim proužkové mánii a kromě triček či kalhot vám v šatníku visí i kabát? Směle ho oblečte i na jaře! Ve dnech, kdy teplota nevystoupá příliš vysoko, vás příjemně zahřeje a navíc vypadá famózně. Zkuste změnu a místo bílé košile a oblekových kalhot, sáhněte po pohodlných černých džínech, jež doplníte stylovou mikinou. Kontrast volnočasového a elegantního oblečení vždy oslní. Abyste ale stále vypadala žensky, obujte podpatky a nebojte se šperků. Růžová rtěnka je příjemnou změnou oproti obvyklé červené.

  • ...
    Autor: Archiv firem

    Kalhoty s černými pruhy po stranách ocení nejedna z nás. Kromě toho, že samozřejmě skvěle vypadají, totiž opticky ubírají kila v oblasti boků a stehen. No kdo by je nebral! Černé sako má v šatníku jistě každá z vás. K takovým kalhotám je ideálním parťákem. Aby to nebyla nuda, dodejte outfitu šťávu zářivým topem v korálové barvě. Kromě nádherného odstínu na něm jistě oceníte i geniální střih, jež ubere kila na bříšku. V botníku už definitivně vyhlaste jaro a obujte stylové bílé lodičky.

    Jedním z velkých trendů letošního jara se staly třásně. Pokud nejste typický módní maniak, pořiďte si místo výstředního topu alespoň decentní kabelku. Dotvořte outfit výraznými náušnicemi či prstenem.

  • Proč nezkusit mikinu

    ...
    Autor: Archiv firem

    Pruhy zkrátka využijete naprosto na všem. Spojte jejich kouzlo s trendem mikin, jež zažívají velký comeback. Skvělou nadčasovou kombinací je spojení tmavomodré a černé. Je velmi neotřelé a dodá vám šarm. Nechte mikinu vyznít a oblečte k ní jednoduché černé kalhoty. Tmavomodrý kabát zahřeje při chladném ránu a přitom vypadá opravdu stylově. Zůstaňte u tmavých barev i v líčení a sáhněte po vínové rtěnce. Tu doplňte jen řasenkou a trochou tvářenky. Kotníčkové boty s trendy výřezy a nestárnoucí pilotky vás povýší na stylovou královnu.

  • Sukně se širokými pruhy

    ...
    Autor: Archiv firem

    Nebojte se sukně v midi délce i pokud jste menší. Právě naopak, menší ženy mohou těžit z toho, že sukně s vyšším pasem v délce do půli lýtek lichotivě prodlužuje nohy a ve spojení s podpatky vás protáhne o několik centimetrů. Variantu se širokými pruhy na sukni, jsme ale připravili především pro štíhlejší ženy. Sukně totiž opticky přidává na objemu na bocích a zadečku. Na druhou stranu, komplet úzké sukně s volným topem ale prokáže skvělou služby při nedostatcích na bříšku. Sukni s topem doplňte o kontrastní křivák a stylovou kabelku. K doladění posledních detailů použijte rudou rtěnku a prodlužující řasenku.

  • Sportovní trend

    ...
    Autor: Archiv firem

    Jedním z horkých favoritů jarní sezóny je trend sportovní módy. I tady proužky využijete. Inspirujte se dresy slavných sportovců. Vzpomínáte na jejich zdobení či na kapitánské pásky na rukou? Přeneste je do módy! Pamatujte ale, že je potřeba vyvážit outfit ženskými prvky, abyste nevypadala, že běžíte z tělocvičny. Využijte potenciál krajky a oblečte pod sportovní top romantické tílko. Kožené nebo koženkové kalhoty mohou být příjemnou alternativou místo džínů či černých kalhot. Na lodičky a rudou rtěnku určitě nezapomínejte. Kočičí brýle a kožešinová štola jsou alternativní doplňky pro ty z vás, jež se módy nebojí a chtějí experimentovat.

Autor: Kristýna Dolejšová
Klíčová slova:  trendy, móda, outfity, proužky, kombinace, originální, tipy
Diskuse ke článku
.