Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Opravdu potřebujeme módní trendy?

Co se letos bude nosit?
11. března 2014 | 08:00

Je nutné zajímat se o to, co se zrovna nosí? Kdo o tom vůbec rozhoduje?

...
Autor: Archiv firem
Dávno před tím, než jste začala studovat, jaké módní trendy se budou nosit letos na jaře, bylo rozhodnuto. Na podzim 2013 totiž proběhly ve významných městech módy Milano, Paříž, New York i Londýn fashion weeky, kde návrháři představili, co by se mělo na jaře 2014 nosit. Několik měsíců předtím, než tyto trendy představili, však strávili ve svých ateliérech, kreslili návrhy, hledali materiály…… To všechno předchází tomu, než vyrazíme do obchodu (letos pro třeba pro pastelově růžovou sukni).

A jsou módní trendy opravdu tak důležité?

Záleží na tom, jak se to vezme. Je určitě skvělé, že se móda vyvíjí, že stále přichází s novými nápady, kreacemi, kombinacemi…. Vždyť nebýt toho nejspíš bychom byly stále sešňěrované v korzetu a nosily dlouhé sukně. Je super, že každý rok návrháři světových značek přijdou s něčím novým nebo s něčím "upgradovaným". Je skvělé, že nám dávají spoustu možností a inspirují nás jít do obchodů a obohatit svůj šatník. Ale! Rozhodně nás nenutí k tomu, abychom slepě následovali všechny módní trendy.

Nesledujte slepě, co kdo nařizuje nosit

Asi těžko budete nosit populární krátký top, když máte bříško. Těžko si také obléknete oversize kabátky, když sama oversize nosíte. Je zkrátka nutné brát módní trendy jako inspiraci a nikoli jako dogma. Nejdůležitější ze všeho je najít si svůj styl. Elegantní, ležérní, sportovní…. Vyzkoušet si, v čem se budete cítit dobře. Tak aby oblečení podtrhlo vaši osobnost. Hledání stylu může trvat klidně několik let, ale mělo by vás nasměrovat v tom, abyste měla jasno o tom, co vám sluší a co s čím chcete kombinovat.

...
Autor: Archiv firem

Úleťácké trendy

Nikdy neříkejte: Módní trendy mě nezajímají! Letos se nosí ponožky do lodiček, batohy místo kabelek, midisukně, mother jeans místo boyfriend jeans… pro spoustu z vás je to něco naprosto nenositelného, spoustu z vás si na něco takového netroufne. Ale věřte, že to co začíná jako "úleťácký" trend bude za tři roky běžnou záležitostí, kterou třeba začne nosit i vaše nemoderní sousedka. A proto, sledujete trendy, hrajte si s nimi. Móda je totiž nejlepší, když není překombinovaná a její majitelce sedne!

Autor: ali