Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

10 barevných kombinací, které by vás nikdy nenapadly

  • Vyberte si i vy svojí barevnou kombinaci!
    10. března 2014 | 08:00

    Na neutrální tóny, jako je černá, šedá nebo tmavě modrá, se můžete vždy spolehnout. Ale kdy jindy, než na jaře, zkoušet divoké kombinace, které jen tak někdo neoblékne? Nebojte se zářit!

  • Smaragdová a šedivá

    ...
    Autor: Archiv firem

    Pokud si nemůžete v práci dovolit příliš zářivé oblečení, vsaďte na tlumené ale přesto syté barvy drahých kamenů. Smaragdově zelená s šedivou je velmi uhlazená a šik kombinace. Výborně bude vypadat šedá sukně se smaragdovou halenkou nebo například šaty s kožešinovou štolou. Doplňte tradiční černou nebo například tmavě modrou. Skvěle vynikne na zrzkách, ale bez pochyb si ji mohou dovolit blondýnky i tmavovlásky.

  • Námořnická modrá a akvamarínová zelená

    ...
    Autor: Archiv firem

    Příroda zkrátka ví, co dělá. Tato mořská kombinace je velmi harmonická a svěží. Barvy se skvěle doplňují a přesto, že jsou poměrně výrazné, nepůsobí výstředně. Nebojte se jich a oblékněte například zelenkavé kraťasy s černými punčocháči a doplňte je námořnickým svetříkem. Doplňky mohou zůstat ve stejných tónech. Outfit ale zjemníte například pudrovou. Na jednoduchý svetřík můžete přidat výrazný náhrdelník nebo vsaďte na velké náušnice.

  • Královská modrá a sytě růžová

    ...
    Autor: Archiv firem

    Patříte mezi ženy, jež nemají rády sladké barvy? I tak můžete do svého šatníku klidně zařadit i růžovou. Pokud ji spojíte s výraznou královskou modrou, vytvoříte velmi elegantní a vznešenou kombinaci, hodnou skutečné ženy. Oblékněte modrý kalhotový kostým a rozzařte ho růžovým tričkem. Kontrast ženské barvy a pánského střihu bude vypadat famózně. Spolu se zlatými doplňky budete dámou, kterou si se sladkou Barbie nikdo nespojí.

  • Oranžová s kobaltově modrou

    ...
    Autor: Archiv firem

    Opět se potvrzuje zaryté módní pravidlo, že kontrasty spolu vždy vypadají nejlíp. Kobaltově modrá je o trochu studenější odstín než předešlá královská. Proto bude vypadat dobře ve spojení s teplou oranžovou. Pokud vás kombinace láká, ale bojíte se jí použít na velkých plochách, pořiďte si oranžové šaty, které doplníte jen modrým výrazným náhrdelníkem. Vytvoříte příjemnou alternativu malých černých a přitom stále budete elegantní a decentní. Díky teplotám venku odhoďte zimní kabát a oblečte elegantní béžový trenčkot. Barvy trochu uzemní a nebudete si připadat tak výstředně.

  • Limetková a béžová

    ...
    Autor: Archiv firem

    Koupila jste si neonový kousek a teď nevíte, co si s ním počít? Vyměňte prvoplánovou kontrastní černou za umírněnější přírodní béžovou. Takové kalhoty ve spojení s limetkovým svetříkem, doplněné bílým lemem vykukujícího trička shodí divokost zářivého oblečení. Bez obav pak můžete vyrazit i do práce. Přidejte kapku pánského stylu a obujte trendy polobotky. Kožešinová vesta vás zahřeje při chladném ránu.

  • Zelená a limetková

    ...
    Autor: Archiv firem

    U limetkové ještě zůstaneme. Pokud se nebojíte zářit do dálky, přímo se nabízí kombinace s ostrou trávově zelenou. Barvy mají stejný základ, takže se skvěle doplňují. Nejlépe vyniknou na jednoduchých, přesně padnoucích kouscích. Zkombinujte limetkové sako se zelenými kalhotami a doplňte jednoduchým bílým topem a béžovými lodičkami. Tento outfit si bude skvěle rozumět se stříbrnými doplňky.

  • Oranžová a antracitová

    ...
    Autor: Archiv firem

    Dokonce i tlumené barvy mohou být nepřehlédnutelné. Jde spíše o podzimní tóny, ale parádu s nimi uděláte během celého roku. Antracitová je temně šedá barva, která ve vašem šatníku může nahradit tvrdou černou. Experimentujte s oranžovými odstíny a najděte ten pravý, co bude lichotit vaší pleti. Dobře bude vypadat zářivější oranžová i tmavší tón spadaného listí. Pro kypřejší ženy doporučujeme lichotivější antracitovou použít na kalhotách a rozzářit dekolt a obličej barevným svetříkem. Outfit dokreslete klasickou bílou košilí a trendy kotníčkovými botami. Velké brýle z vás udělají paní tajemnou.

  • Červená a oranžová

    ...
    Autor: Archiv firem

    Červené oblečení na vás upozorní, kdykoliv vejdete do místnosti. Využijte plně tento konec barevného spektra a sáhněte hned po vedlejší oranžové. Například červený kabátek s oranžovou sukní bude velmi odvážná a šik kombinace. Čerstvý vítr dodá outfitu pruhované tričko a kočičí brýle.

  • Vínová a fialová

    ...
    Autor: Archiv firem

    Fialová je často opomíjenou barvou. Na ženě ale vypadá velmi elegantně a slušivě. Lidé ji často spojují s moudrostí a inteligencí. Doplňte jí stejně výraznou vínovou a ve skvěle padnoucích šatech a vysokých lodičkách budete vskutku nádherná. I zde využijete praktický trenčkot, který dokreslí vaši siluetu a dodá vám francouzský šmrnc.

  • Pudrová a mint

    ...
    Autor: Archiv firem

    Pastelové barvy můžete směle navzájem kombinovat a vždy uspějete. Speciálně ty z vás, které nemají na zářivé tóny odvahu, je jistě ocení. My jsme vybrali kombinaci pudrové a mátově zelené. Tyto barvy seženete prakticky ve všech obchodech. Mátové kalhoty s jemným topem v lehce narůžovělých tónech, vytvoří působivou éterickou harmonii. Peplum řasení vykouzlí ideální ženskou postavu. Přehoďte přes sebe svetr v podobné barvě, aby vás ráno nezaskočil přetrvávající mráz. 

Autor: Kristýna Dolejšová
Diskuse ke článku
.