Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak být jednoduše stylová? Vsaďte na šátky!

5. března 2014 | 06:00

Zima už je, nenávratně pryč. To ale neznamená, že byste se měla vzdát jednoduchého a přitom tak efektivního doplňku – šátku. I to nejobyčejnější tričko s džíny se díky němu mohou stát super trendy oblečením.

Dnešní ženy chtějí následovat módní trendy bez utrácení velkých částek za nové oblečení. Chcete patřit mezi ně? Kupujte šátky! Díky rozličným barvám, texturám a designu, dokážou s každým outfitem hotové divy.

Když vybíráte šátek, vždy si ho přiložte k obličeji a sledujte, která barva vás nejvíc rozzáří. Vyhněte se velkým reklamním nápisům. Vsaďte na kontrasty materiálů a k solidní kůži nebo vlně volte lehčí látky. Jestliže si můžete dovolit větší investici, rozhodně sáhněte po hedvábí. V zimě zahřeje a v létě příjemně chladí. Na jarní mrazivá rána využijete pašmínu. Vedle ale nešlápnete i s klasickou bavlnou. Co se týče délky, dbejte na to, aby cípy šátku vždy končily maximálně u spodního lemu bundy nebo kabátu. Pokud by byl šátek delší, hrozí vám, že si opticky zkrátíte postavu. Vyvarujte se také přílišného množství látky okolo krku, aby vaše hlava nevypadala nepřirozeně „posazená“ na velké kopě látky. Ženy s nadváhou by měly mít na paměti, že objemné šály je nezeštíhlí, ale naopak zvýrazní kila navíc.

Barevné šátky letí!
Autor: Archiv firem

Vzory mají zelenou

V obchodech nikdy nebude chybět bohatá nabídka květovaných šátků. Patří k naprosté klasice, která se bude nosit napříč všemi trendy. Jestli byste měla mít jen jeden šátek, jednoznačně vyberte květinový.

Druhou nejčastější variantou dostupnou v našich obchodech jsou potisky a geometrické tvary. Takové textury vyniknou nejlépe v divokých provedeních. I když nejste milovnicí výrazných barev, na šátku se jich určitě nebojte. Právě na něm máte možnost experimentovat a zároveň si uchovat svůj decentní a neutrální šatník.

Černobílý trend

Letos na jaře pofrčí monochromatická kombinace černé a bílé. Vzorovaný šátek dodá šťávu bílému tričku i černým šatům. Nebojte se květů, puntíků, divokých potisků nebo například neokoukané zebry!

Leopardí vzory

Šátky se zvířecím potiskem jsou ideální pro ty z nás, jež si netroufají nosit šelmu na kalhotách nebo halence. Leopardí varianta, v klasickém hnědém provedení, dodá na eleganci a nadčasovosti, navíic získáte univerzální kousek, vhodný k jakémukoliv oblečení. Co ale mohu doporučit, je kombinace s černou, bílou, béžovou nebo tmavě modrou, se kterými vytvoří velmi sofistikovanou kombinaci.

Ostré barvy

I když vám divoké potisky nic neříkají a chcete zůstat u jednoduchosti, nezoufejte. Sáhněte v obchodech po zářivých jednobarevných šátcích. Díky nim zachováte jednoduchost oblečení, a zároveň můžete jít s dobou a volit barvu podle trendů.

Reserved - 249,-Kč
Autor: Archiv firem

Jak ho nosit?

Šátek je velmi variabilní doplněk. Kromě nesčetných možností, jak ho nosit na krku, ho můžete uvázat i do vlasů, například jako turban nebo čelenku. Skvěle oživí i kabelku, stačí ho uvázat okolo jejího ucha. Kdo se nebojí, může jej použít i u kalhot nebo šatů místo pásku. Ať už zvolíte čtvercový nebo obdélníkový tvar, inspirujte se na instruktážním videu, jak jej uvázat.

 

Nejkrásnější šátky vybírejte v galerii:

Autor: Kristýna Dolejšová