Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

5 nejpříšernější oscarových rób všech dob! Cher nebo Gwyneth Paltrow?

  • Tyhle oscarové modely se opravdu nepovedly.
    4. března 2014 | 08:00

    Udělování nejprestižnějších filmových cen se většinou nese v duchu luxusu a hlavně dobrého vkusu. Podívejte se, jak to v minulosti dopadlo, když celebritám zmiňovaný vkus chyběl.

  • Cher, 1988

    Cher
    Autor: profimedia.cz
    V roce 1988 získala zpěvačka a herečka Cher Oscara za hlavní roli v komediálním dramatu Pod vlivem úplňku. Podle šatů, ve kterých cenu přebírala, byla zřejmě v tu chvíli také pod vlivem, ale něčeho mnohem silnějšího než úplňku. Odhalila tehdy totiž téměř celé své tělo, kromě těch nejintimnějších partii, které naštěstí zůstaly zakryty.

  • Gwyneth Paltrow, 2002

    Gwyneth Paltrow
    Autor: Reuters
    Na slavnostním předávání Oscarů v roce 2002 byla herečka Gwyneth Paltrow za "mrtvou labuť". Gotické šaty, neoživil ani průhledný vršek a zplihlá sukně tomu nasadila korunu. Tehdy se to jinak něžné blondýnce Gwyneth moc nepovedlo.
  • Bjork, 2001

    Bjork
    Autor: profimedia.cz
    Labutí šaty islandské zpěvačky Bjork se staly legendou. Původním záměrem návrháře Marjana Pejoskiho byla róba připomínající krásnou labuť, výsledkem byl krasobruslařská dres s poněkud unavenou labutí zavěšenou kolem zpěvaččina krku.
  • Uma Thurman, 2004

    Uma Thurman
    Autor: Reuters
    Proč si před deseti lety oblékla herečka Uma Thurman na předávání Oscarů šaty připomínající kombinaci country oblečku a tradičního japonského kimona, nikdo dodnes nepochopil. Uma ten večer vypadala spíše jako selka, než filmová hvězda.
  • Helena Bonham Carter, 2011

    Helena Bonham Carter: V britské elitní rodině narozená, světově uznává herečka je silná osobnost před kamerou i na poli módy. Ani na rudém koberci neztrácí pro její národnost příznačný smysl pro humor. Černý, sametem prokládaný modýlek prvoplánovým luxusem neomamuje, ale vtip má. O akcentu podvazku v podobě anglické vlajky nemluvě.
    Autor: Reuters
    O hereckých přednostech této herečky není pochyb, kdežto její módní vkus je opravdu na štíru. Její výstřední styl trochu připomíná oblékání pohádkových čarodějnic. A na červeném koberci před třemi lety to nevypadalo jinak.

Diskuse ke článku
.