Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Jarní obnova botníku: Ostré špičky i zdravotní pantofle!

  • Vyberte si ten nejlepší pár a vyražte do ulic!
    28. února 2014 | 06:00

    Ne každý s příchodem jarní sezóny kompletně změní šatník. Pokud i vy chcete zůstat věrná vaší oblíbené klasice a přesto být v kurzu, vsaďte na nové trendy boty. Které to jsou?

  • Špičaté baleríny

    ...
    Autor: Archiv firem
    Balerínky jsou již delší dobu základem botníku každé ženy. Vydržíte v nich celý den a hodí se ke všemu. Letos ale nechte kulaté ťapky v krabici a pořiďte si špičatý pár! U lodiček vídáme ostré tvary již léta. Na nízkých botách ale vypadají stejně dobře a navíc neotřele a velmi elegantně. I přesto, že jsou „placaté“, delší špička prodlouží nejen nárt ale i lýtko. Pokud máte ráda klasiku, kupujte jednoduché střihy v neutrálních barvách, oživené například prošíváním nebo ozdobou na špičce. Chcete-li být vidět a módní výstřelky vám nejsou cizí, nabízí se zajímavá vykrojení nebo neotřelé potisky.

    Zlaté boty - Vagabond 1999,-Kč, Černé boty s hroty - Zara 1999,-Kč

  • Jasné barvy

    ...
    Autor: Archiv firem
    Milovnice barev jásejte! Po tmavých barvách, které nás provázely ponurou zimou, se obchody pomalu plní živými a veselými tóny. Každé noze lichotí například královsky modrá či fuchsiová, výběr je ale nepřeberný! U sytých barev vsaďte na klasický tvar do špičky, bez platformy, ideálně z matné kůže nebo semiše. Barvy tak nejlépe vyniknou a nebudou přitom vypadat lacině. Využijte výrazných bot k oživení outfitu v neutrálních barvách nebo jimi dolaďte pestré oblečení.

    Žluté boty - Aldo 1399,-Kč, růžové boty - Marks&Spencer 699,-Kč

  • Silné podpatky

    ...
    Autor: Archiv firem
    Nenosíte podpatky, protože se bojíte, že byste si v nich na dlažebních kostkách při nejmenším vyvrkla kotník? Máme pro vás řešení! Nestárnoucí „jehly“ samozřejmě nikdy z módy nevyjdou. Letošní jaro se k nim ale přidávají i stabilní široké podpatky, na kterých vydržíte snadno běhat centrem města v relativním pohodlí a bez újmy na zdraví. Nebojte se zajímavých zpracování, metalických odlesků nebo rozdílných barev na botě a podpatku.

    Bílé boty - F&F 569,-Kč, černobílé boty - Topshop 1199,-Kč

  • Květované boty

    ...
    Autor: Archiv firem
    Není třeba opakovat, jak moc návrháři květované potisky milují. Překvapte ale své okolí a vyměňte tradiční halenku či kalhoty za nápadné boty. Ať už zvolíte klasické lodičky nebo pohodlné baleríny nebojte se divokých barev či neokoukaných kombinací. Skvěle vyniknou s celočerným outfitem nebo s tmavými džíny a bílým trikem. V mém botníku už na teplé jaro jeden pár čeká, běžte i vy pro ten svůj!

    Páskové boty - Minelli (info o ceně v obchodě), nízké boty s růžovým podpatkem - Marks&Spencer 1099,-Kč

  • Hadí potisk

    ...
    Autor: Archiv firem
    Zvířecí potisky jsou v oblasti módy absolutní stálicí. Letos ale nad nestárnoucími šelmami převládají variace z hadí říše. Zvolte klasické lodičky, páskové sandálky ale klidně i botasky. Vyhněte se jen lakované kůži, která by s hadím vzorem mohla vypadat vulgárně. Boty skvěle vyniknou v outfitu složeném z neutrálních barev a jednoduchých střihů. Například elegantní černé šaty ve spojení s nadčasovým trenčkotem, budou pro hadí lodičky skvělými parťáky!

    Páskové boty - Promod 1099,-Kč, lodičky - Zara 2499,-Kč

  • Cut out boots

    ...
    Autor: Archiv firem
    Kotníčkové boty, které mají vyřezávané otvory na neobvyklých místech, jsou super variantou pro blížící se jaro. Vybírat můžete z velkého množství stylů, od zavřených špiček až po letní sandálky. Pokud zvolíte uzavřenější variantu, klidně je noste už teď a oživte je barevnými ponožkami! Ke kalhotám je mohou nosit všichni. Ke krátkým šatům je doporučuji spíš štíhlejším a vyšším ženám, jelikož opticky trochu zkracují nohy.

    Černé boty - Topshop 2799,-Kč, růžové boty - Minelli (info o ceně v obchodě)

  • Slip on

    ...
    Autor: Archiv firem
    Zapomeňte na chvíli na podpatky a užijte si den v pohodlných botách! Nechte ale doma klasické kecky. Takzvané slip on boty, které připomínají bačkůrky ze školy, slaví velký boom. Jsou velmi příjemné na noze a navíc neokoukané. Kromě klasické černé hladké varianty, letos seženete chlupaté, prošívané či barevné a vzorované. Absolutně mě dostal nadčasový leopardí vzor v kontrastu se sportovní podrážkou. K černým kalhotám a pruhovanému triku budou skvostné!

    Černé prošívané - H&M 799,-Kč, kostkované boty - Topshop 749,-Kč

  • Metalika

    ...
    Autor: Archiv firem
    Boty mohou velmi dobře fungovat i jako šperk. Ať už máte v oblibě zlatou, studenější stříbrnou nebo oranžovou měděnou, najdete, po čem vaše srdce touží. Rozhodnout se můžete pro kovovou špičku, blýskavý podpatek nebo rovnou pro zářivou celou botu. Metalické odstíny v módě fungují jako neutrální barvy a stejně to platí i u bot. Klasikou, která nikde nevyjde z módy je kombinace černé se zlatou. Stříbrná oživí pastelový outfit. Alternativou je hologramová měňavá, jež na slunci hraje všemi barvami a možná vám připomene odrazky na reflexních vestách. Ta bude naprosto ohromující s bílým nebo šedým oblečením. Tip na závěr: Už dávno neplatí, že se barvy kovů nesmí míchat. Klidně obujte zlaté boty a přidejte stříbrný náhrdelník, dáte najevo, že se nebojíte a umíte si s módou hrát.

    Stříbrné boty - Aldo 1599,-Kč, zlaté baleríny - Zara 1999,-Kč

  • Mokasíny

    ...
    Autor: Archiv firem
    Trendy mokasíny, se na policích v obchodech hřejí už druhé jaro. Jejich nabídka se stále rozšiřuje a seženete široké spektrum barev i zajímavé potisky. Neutrální barvy ale doporučuji nechat klasickým balerínám. U jednoduchých mokasín popusťte uzdu své fantazii a sáhněte po divokých potiscích nebo zajímavém zdobení. Inspirujte se v šatníku vašich kolegů, a pořiďte si boty v pánském střihu. Sice jsou velmi pohodlné a mnohdy elegantní, bohužel ale velmi znatelně zkracují nohy. Pokud jste menšího vzrůstu nebo nemáte ideální postavu, nenoste je k sukním nebo k šatům.

    Černobílé mokasíny - Mango 1999,-Kč, leopardí mokasíny - Reserved 549,-Kč

  • Pohodlné pantofle

    ...
    Autor: Archiv firem
    Kontroverzním trendem jsou zdravotnickou obuv připomínající pantofle. Letos naprosto ovládly přehlídková mola a svět módy jásá, že se do popředí konečně dostala pohodlnost. Běžné řetězce s tímto hitem stále otálejí. Odvážnější značky jako je Zara nebo Topshop jimi ale plní reklamní kampaně i výlohy. Jaký postoj k tomuto trendu zaujmete, je na vás. Já myslím, že je to krok vpřed v otázce komfortu. Zůstane ale nepochopený, neb v takových botách budete vždy vypadat, jako když jste vyběhla na rychlo s košem…

    Černé pantofle - Topshop 1299,-Kč, zlaté pantofle - Zara 1699,-Kč

Autor: Kristýna Dolejšová
Klíčová slova:  trendy, móda, jaro, boty, podpatky, pantofle
Diskuse ke článku
.