Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nestárnoucí džíny: Letí vysoký pas i lacláče

  • Buďte v džínách neodolatelná!
    27. února 2014 | 07:00

    Když se vás zeptáme, jaké kalhoty máte nejraději, většina z vás zcela jistě odpoví džíny. V obchodech najdeme nepřeberné množství střihů a barev. Jaké vám ale budou slušet nejvíc?

  • Poznej svoji velikost

    ...
    Autor: profimedia
    Najít džíny, které by dobře seděly, není hračka. Jak se v rozličném značení jednoduše vyznat?? Velikosti jsou standardně uváděné dvěma způsoby. Kromě klasického evropského číslování, jež odpovídá vaší velikosti klasických kalhot, se můžete setkat s označením ve tvaru W:26-36 a L:30-34. První údaj značí obvod pasu a druhý vnitřní délku nohavice v palcích. Jeden palec je přibližně 2,5cm. Mějte na paměti, že když si tyto partie měříte, nesmí být metr příliš napnutý. Jen tak získáte přesné míry a kalhoty vám padnou.

    Když si v kabince džíny zkoušíte, sedněte si v nich. Pokud se při ohnutí kalhoty sesunou a odhalí vaše spodní prádlo, vybrala jste špatnou velikost. Důležité je, aby kalhoty přesně seděly v oblasti pasu, boků a zadečku. Krejčí, dnes dostupní i ve všech větších řetězcích, si s případnými dlouhými nohavicemi lehce poradí.

  • Slim fit

    ...
    Autor: Archiv firem

    Asi nejprodávanějším střihem džínů jsou takzvané „slimky“. Tyto kalhoty sluší především štíhlým a bezchybným nohám. Přesto jsou obecně u žen velmi oblíbené, především pro jejich praktičnost a v neposlední řadě i pro jejich snadnou dostupnost v  řetězcích. Pokud se těchto kalhot nechcete vzdát, doporučuji lehce zvýšený pas a sedmi osminovou délku. Vyhněte se divokým barvám a vzorům a sáhněte po tmavé klasice. Do této kategorie patří i kalhoty s označením skinny či super skinny, které jsou ještě užší a daly by se zaměnit s džínovými legínami.

  • Boyfriend cut

    ...
    Autor: Archiv firem
    Efekt „neměla jsem co na sebe, tak jsem sáhla po přítelových kalhotách“ je zkrátka k nezaplacení. Tyto kalhoty jsou extrémně pohodlné a velmi působivé. Standardně se nosí ohrnuté nad kotníky, volnějšího střihu a ideálně s dírami. Prospěje jim kombinace s ženskými svršky a podpatky. Skvělou volbou je středně modrá barva, kterou nosili už američtí zlatokopové na začátku slavné džínové éry. V průběhu loňského roku se postupně dostaly do kolekcí běžně dostupných značek a snadno je pořídíte ve všech nákupních centrech. Dovolit si je může žena i kypřejších tvarů, pamatujte ale, že by kalhoty neměly příliš těsně obepínat postavu. 

  • Straight leg

    ...
    Autor: Archiv firem

    Pokud hledáte ideální džíny pro každou postavu, právě jste je našla! Střih s rovnými nohavicemi, ideálně se středně vysokým pasem, jež končí kousek pod pupíkem, opticky zmírní rozdíl mezi stehny a lýtky a nohy tím zeštíhlí. Tento univerzální střih ve správném barevném provedení lichotí prakticky všem postavám a jednoznačně ho doporučuji všem milovnicím džínových kalhot. Skvěle se hodí na volný čas i do zaměstnání s uvolněnějšími pravidly oblékání.

  • Bootcut leg

    ...
    Autor: Archiv firem

    O zvonových kalhotách koluje mýtus, že sluší především vysokým modelkám. Omyl: Prospějí naopak ženám menšího vzrůstu. Vezměte si k nim boty na podpatku a kalhoty nechte dlouhé tak, aby boty z části nebo úplně zakrývaly. Vaše nohy se prodlouží hned o několik centimetrů! Rozšířené nohavice prospějí i korpulentnějším tvarům, protože odvedou pozornost od širších boků. Vybírejte elastickou a tmavou variantu a dolaďte ji lehkým topem a krátkou bundičkou nebo hippie halenkou a dlouhými řetízky.

  • Lacláče

    ...
    Autor: Archiv firem
    ¨

    Svůj návrat letos slaví legendární „lacláče“. Ženy je začaly nosit v anglických továrnách během první světové války. Během šedesátých let si ale našly místo i v módním světě a od té doby se neustále vrací. Věřím, že i u vás v šatníku jeden pár těchto kalhot, plný vzpomínek, najdete. Oprašte ho a vyjděte v něm bez ostychu do města. Dodejte mu eleganci například jednoduchou bílou košilí, které ležérně vykasáte rukávy, a vysokými podpatky. Pokud chcete protáhnout nohy, vyhrňte nohavice nad kotníky. Nejvíc budou lacláče slušet štíhlým ženám, ať již s chlapeckou postavou nebo s křivkami.

  • Zvýšený pas

    ...
    Autor: Archiv firem

    Pro milovnice módy tu máme džíny s vysokým pasem, které se vrátily spolu s trendem devadesátých let. Tyto „maminovské kalhoty“ jak je v angličtině nazývají, jsou velmi pohodlné a, i přes svůj zavádějící název, stylové! S podpatky a vypasovaným sakem vypadají velice elegantně a sexy. Když k nim obujete pohodlné mokasíny a přidáte rozevlátou košili, získáte uvolněný francouzský look. 

Autor: Kristýna Dolejšová
Klíčová slova:  trendy, móda, džíny, střihy, velikost
Diskuse ke článku
.