Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Týden trendy barev: Námořnická modrá

23. února 2014 | 06:00

V pořadí již třetí odstín modré tento týden potvrzuje, že modrá ovládla jarní sezónu. Proč návrháře okouzlila i tentokrát?

V angličtině je slovo modrá synonymem deprese. V módním světě se v ní ale sklesle rozhodně necítíme! Oplývá luxusem a elegancí a využijete ji do práce, na volný čas i na formálnější akce. Tmavě modrá je vznešená a skvěle slouží jako alternativa ženám, které vnímají černou jako tvrdou a nelichotivou barvu.

Viktor&Rolf - přehlídka jaro 2014
Autor: Style.com

V šatníku by vám rozhodně neměly chybět svetr s véčkovým výstřihem a pruhované tričko. Svetr, ideálně hladce pletený, ve spojení s bílými kalhotami a klasickým béžovým trenčkotem vytvoří outfit hodný sofistikované Pařížanky.

U Francie zůstane i s pruhovaným tričkem. Právě známá Francouzka Coco Chanel si ho vypůjčila od námořníků v Deauville a přinesla ho do ženského šatníku. Můžete ho nosit prakticky s čímkoliv. Nejlépe bude vypadat například ve volné variantě s dlouhým rukávem spolu s koženými kalhotami nebo klasicky k džínům.

Zapomeňte na zastaralé pravidlo, že černá a tmavě modrá se nesmí nosit dohromady. Právě naopak. Už Yves Saint Laurent věděl, že dohromady tvoří super elegantní kombinaci. Nestárnoucí kombinaci vytvoříte ve spojení s bílou a červenou. Námořnická modrá funguje jako neutrální barva, takže ji můžete nosit se vším, co máte ráda. Mou nejoblíbenější variantou je limetková, mátová nebo vínová.

Přehlídková mola zaplavila tmavě modrá například u značkyViktor & Rolf nebo Fendi pod taktovkou známého Karla Lagerfelda. Marc Jacobs ji zkombinoval s černou. Jeho velmi ženské zdobené modely předváděla i modelka Cara Delavigne a vypadaly skvěle!

Vyberte si v galerii ty nejlepší kousky:

Autor: Kristýna Dolejšová