Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

5 kabelek, které nesmí ve vaší skříni chybět

  • Kabelka vaší nejlepší kamarádkou!
    21. února 2014 | 13:00

    Kabelka do práce, na společenské akce, na výlety, na rande… Jaké druhy kabelek vlastně ženy potřebují? 

  • Žena bez kabelky?

    ...
    Autor: profimedia
    Zabrousíme-li do módní historie, najdeme kabely především jako ryze funkční doplňky mužů. Dnes si muži vystačí s kapsami, ale my si bez nich nedokážeme představit den. A proč? Slyšela jsem domněnku, že návrháři záměrně šijí takové oblečení, aby ženy musely utrácet za kabelky. Já si spíš myslím, že dnešní žena už na den potřebuje tolik věcí, že by kapsy stejně nestačily. A navíc: jsou prostě krásné!

    Vybrali jsme pro vás pět klíčových kousků, které v životě oceníte.

  • Velká kabela

    ...
    Autor: archiv firem
    Kabelka, do které se bez problému sbalíte na celý den, má rozhodně místo ve vašem šatníku. Dbejte na to, aby byla kvalitně provedená a měla pevná, správně přišitá ucha. Jen tak udrží všechny dokumenty, laptop i svačinu nebo menší nákup. Budete ji pravděpodobně nosit nejčastěji, takže je důležité, aby opravdu dlouho vydržela. Nebojte se větší investice a volte kousek ideálně z pravé kůže.

    Můžete si vybrat z dvou základních provedení. První variantu najdete v obchodech pod názvem „shopper bag“. Jedná se o tašku obdélníkového tvaru s delšími uchy, takže se dá nosit v ruce i přes rameno. Pokud chcete kousek, který působí spíš uvolněně a ledabyle, kupujte kabelku s názvem „hobo bag“. Hobo je v podstatě velký vak s uchem, jež vám prokáže stejnou službu, ale není tak strojený.

  • Elegantní klasika

    ...
    Autor: archiv firem
    Potřebujete působit seriózně a profesionálně? Typicky ženské kabelky nikdy nezklamou. Abyste dosáhla požadované sofistikovanosti, vybírejte takovou, jež má jednoduchý a pevný tvar. Dbejte na pečlivé zpracování a minimální zdobnost. Právě to, dělá z kabelky nadčasovou záležitost. Ideální je vlastnit tmavou a světlou variantu.  Chcete-li si ale koupit pouze jednu, vždy volte tmavou. Světlá kůže se při častém nošení velmi rychle opotřebuje a špatně se udržuje.

    Klasická kabelka není jenom praktická úschovna vašich nezbytností. Může sloužit i k vyřešení trablů s postavou. Vzpomeňme si legendární Grace Kelly, která si kabelkou umně zakrývala bříško.

  • Výrazný kousek

    ...
    Autor: archiv firem
    Ať už je to červená, modrá nebo žlutá, barevná kabelka se hodí každé ženě. Nebojte se ostrých barev, zajímavého vzoru nebo zářivého zdobení. Ozvláštní i nejobyčejnější outfit a dodá mu šťávu. Jestliže máte šatník v neutrálních tónech, výrazná kabela se může stát vaší nejlepší kamarádkou. Fantazii se meze nekladou ani v otázce tvaru a velikosti. Nenakupujte podle toho, co je trendy, ale vyberte tu, do které se zamilujete na první pohled. Ta bude nejlépe dokreslovat vaší osobnost.

  • Malé psaníčko

    ...
    Autor: archiv firem
    Malé psaníčko by vám nemělo chybět, i když nejste zrovna královnou večírků. Události jako oslava narozenin, romantická večeře nebo návštěva divadla, přímo volají: „Nechte obrovskou kabelu doma!“ Potřebujete jen mobil, rtěnku a kapesníčky! Nic víc! Deětník, náhradní plenky, svačinu i tři módní časopisy nechte doma. Sáhněte po neutrálních barvách jako je černá či béžová nebo naopak po výrazných kouscích, co vás rozzáří. Tipem redakce jsou metalické aplikace, které psaníčku dodají dávku luxusu. Pro fajnšmekry se hodí malé poklady sázené kameny nebo transparentní krabičkové krásky.

  • Mějte volné ruce

    ...
    Autor: Archiv firem
    Chcete se držet za ruce se svým milým a překáží vám kabelka? Vyrazila jste na nákupy a potřebujete volnost na prozkoumávání regálů? Rozhodně potřebujete kabelku na dlouhém popruhu, kterou můžete nosit přes tělo. Jsou sice menší, ale nezbytnosti se do nich vejdou. Vyberte zajímavou barvu a oživte jinak nudný černý kabát, který nosíte celou zimu. 

Autor: Kristýna Dolejšová
Klíčová slova:  trendy, móda, kabelky, klasika
Diskuse ke článku
.