Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Štíhlý pas bez diety? Stačí správný šatník!

3. prosince 2013 | 14:00

Ať máte štíhlou nebo naopak oplácanou postavu, ať jste drobná nebo vysoká, každá z nás touží po vosím pase. Dietou ho získáme jen těžko, cvičením je to zase velice zdlouhavé. My pro vás ale máme tipy, se kterými štíhlý pas, tedy alespoň opticky, budete mít hned.

Investujte do kousků s vysokým pasem

Už dávno nejsou v módě proklatě nízké kalhoty, ze kterých vykukuje snad polovina pozadí. Naopak, právě teď jsou trendy vysoké pasy. Oblečení s vysokým pasem má tu zvláštní schopnost, že dokáže zúžit pas, opticky zmenšit figuru o jednu konfekční velikost, prodloužit a také zeštíhlit nohy.
Pořiďte si proto sukně i kalhoty s vysokým pasem a nechte je vyniknout tím, že do nich zakasáte top.

Kožešinová vesta s páskem HM, 1 400 Kč
Autor: archiv firmy
Vsaďte na pásky

V zimě má každý z nás na sobě několik vrstev oblečení a navrch tlustý kabát, aby nám bylo teplo. Jenže díky tomuto vrstvení vypadá každá z nás víc jako sněhulák než jako žena. Pokud nechcete vypadat jako koule, vsaďte na tenký pásek, který zdůrazní pas, působí jemně a může být krásným barevným detailem.
Přepásejte tenkým páskem svetr i kabát, díky tomu získá vaše oblečení tvar a vy budete působit žensky. Vybírejte spíše tenké pásky, které vypadají subtilně, široký opasek by vám totiž mohl naopak kila přidat.

Šedo-černé šaty Zoot, 999 Kč
Autor: archiv firmy
Vybírejte chytré oblečení

Nevíte, co je to chytré oblečení? To je takové, které dokáže opticky pomoci vašim křivkám. Vybírejte si šaty, tuniky a topy, které mají v oblasti pasu všité tmavé dílce, mají svislé švy v oblasti bříška nebo mají stahovací efekt. Stejně tak dobře vám také poslouží vzor svislých pruhů, které dokonale opticky zužují.

Návrat k zavinovacím šatům

Bývaly opravdovým hitem, ale dnes bohužel upadly v zapomnění. Přitom právě zavinovací šaty dokáží doslova zázraky s vaším pasem. Díky stažení a vázačce v pase docílíte efektu přesýpacích hodin a tím opravdu ženské postavy s úzkým pasem.