Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Probuďte v sobě rebelku: Punk je opět trendy!

15. listopadu 2013 | 08:00

Větu "Punk's not dead" (tedy punk nezemřel) pustila do světa v 80. letech skupina Exploited, jako název svého alba, a brzy se stala heslem celého Punkového hnutí. A víte co? Punk vážně nezemřel! Vrací se totiž v podobě letošní zimní kolekce.

Samozřejmě, že styl se od 80. let a toho "pravého" punku značně pozměnil. Nepředstavujte si džíny doplněné o  zavírací špendlíky a špinavé od cigaretového popela. Legendární martensky ale klidně obout můžete! Od roztrhaných tartanových kalhot až po kůži a kovové cvočky, takový je znovu oživený módní styl rebelského punku.

Punkové body s vlajkou a lebkami, Freak of nature (Asos), 849 Kč
Autor: archiv firem
Možná vám budou některé kousky připadat jako "trochu moc", ale když je vhodně zkombinujete s méně výstředními kusy, budete IN.

Nebojte se také zabrousit i do jiných rebelských hudebních stylů. S koženými kalhotami nebo legínami v koženém vzhledu jdou báječně kombinovat "grungeové" kousky, jako vyšší boty s přezkami nebo "heavymetalové" topy v metalických barvách.

Plátěné tenisky Union Jack, Converse, 1790 Kč
Autor: archiv firem
V případě nového punku se nebraňte ani barvám potiskům. Ať už třeba leopardím, nebo těm s vyloženě punkovými motivy. Nosit můžete všechno s britskou vlajkou, rozšklebenými lebkami a symboly hudebních skupin.

Chybu také neuděláte, když sáhnete po kousku s tartanovým vzorem. Tento typický vzor skotských kiltů se totiž nosí úplně na všem. Od minisukní, přes kalhoty až po kabáty nebo ponožky-