Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vyházejte ze skříně staré oblečení! Ulevi se vám

Praská vaše skřín ve švech? Musíte se zbavit zbytečný kousků!
14. listopadu 2013 | 07:00

Pokud nepatříte mezi majitelky bezedné skříně, kam nacpete zimní i letní oblečky najednou, budete se muset některých kousků zbavit. Nebudeme si nic nalhávat, stejně v našem šatníku udržujeme některé oblečení jen z nostalgie. Poradíme vám, jak poznáte, že jsou vaše modely na odpis.

1. Fleky opravdu nezmizí

Až nastane den D a vy seberete odvahu k vytřídění svého šatníku, prvním krokem je vyhodit vše flekaté, děravé a oprané. Vaší oblíbené halence se po 5 letech nošení opravdu nevrátí původní barva. A neodstranitelné fleky na tričku zkrátka nezamaskujete. Tyhle oblečky za zenitem pouze zabírají místo ve vaší skříni.

2. Zápach po třetím vyprání

Starší modely mohou být už natolik načichlé kouřem nebo výpary z jídla, že si s tím neporadí ani ten nejlepší prací prášek. Těchto kousků se nemilosrdně zbavte, protože akorát "nakazí" zbytek vaší skříně!

...
Autor: Shutterstock

3. Položte si otázku

Když si nebudete jistá, jestli má smysl konkretní oblečení schovávat, položte si otázku, jestli byste si ho koupila, kdybyste dnes byla v obchodě. Pokud odpovíte ano, obleček zůstává. A pokud ne, zbavte se ho. Nikdy už ho totiž neobléknete.

4. Malé oblečení frustruje

Vaše oblíbené džíny, na které jste před deseti kily nedala dopustit, bez rozmýšlení vyhoďte! Jejich přítomnost vás bude akorát mučit vzpomínkami na štíhlejší léta. A když se vám přece jen podaří zhubnout, stejné v euforii vykoupíte obchody, abyste se odměnila a na staré kousky si nevzpomenete.

5. Zbavte se vzpomínek

Když se podíváte na svůj modrý svetr, vzpomenete si na den, kdy jste dostala kopačky. A v těchto šatech jste byla v den, kdy vás tehdy propustili z první práce. Zbavte se oblečení, které ve vás vyvolává negativní vzpomínky. Uvidíte, že vám bude líp.

...
Autor: Shutterstock

6. Už to nepřijde

Řekla jste si před lety v obchodě, že si tu krásnou sukni vyzkoušíte až doma a od té doby jste se jí nedotkla? Věřte, že už si k ní cestu zkrátka nenajdete. Nemusíte jí nutně vyhazovat do popelnice, zkuste ji nabídnout kamarádce, která podobný styl preferuje.