Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak se obléknout podle barvy vlasů? Inspirujte se celebritami!

15. října 2013 | 06:00

Slaďte šatník s barvou vlasů a máte vyhráno. Nevěříte? V módě opravdu záleží na barvě vlasů, protože některé barvy, které sluší brunetkám, vůbec nesluší blondýnám a naopak.

Dávejte si pozor na časté přebarvování vlasů. Nejenže je tím ničíte, ale také budete kvůli změně nucena od základů "překopat" svůj šatník. Pokud jste totiž blondýnka a rozhodla jste se na podzim pro změnu barvy vlasů, měla byste se zbavit všech černých a růžových oblečků, protože jako brunetce vám už zkrátka nebudou slušet.

Pojďme si ukázat, které barvy sluší právě vám!

Ohnivá zrzka jako Marcia Cross
...
Autor: archiv firem

Se zrzavými vlasy budete téměř nepřehlédnutelná, ať už obléknete cokoliv. Pokud chcete zaujmout ještě víc, soustřeďte svůj šatník na bílé a přírodní barvy. Také vám bude velmi slušet oblečení i doplňky ve vínové a temně fialové barvě. Jestli jste majitelkou tmavě zrzavých vlasů, měla byste se vyvarovat příliš tmavých odstínům, ve kterých by zanikl váš půvab. Naopak ženy se světlejším odstínem zrzavým vlasů by se měly vyhnout sytě žluté.

Barvy pro vás: bílá, přírodní barvy, vínová, zelená

Svůdná brunetka jako Kate Beckinsale
...
Autor: archiv firem

Majitelky hnědé hřívy by měly úplně zapomenout na černou a šedou barvu. Pokud jste příznivkyní hnědé, kombinujte ji s jinými barvami. V záplavě hnědých odstínů byste se mohla úplně ztratit. Uvědomte si, že vaše kaštanové vlasy působí velmi žensky a elegantně, a tak byste se měla také oblékat.

Barvy pro vás: vínová, temně fialová, bílá, starorůžová, tmavě zelená a téměř všechny odstíny modré

Něžná blondýnka jako Amanda Seyfried
...
Autor: archiv firem

Svůj šatník obohaťte především o černé oblečení, ve kterém budete, jak elegantní, tak sexy a svůdná. Kombinace světlých vlasů a tmavého oblečení je velmi rafinovaná. Blondýnkám tak velmi sluší kobaltově modrá, kterou můžete kombinovat s bílou. Jinak byste se měla bílé barvě vyhnout obloukem. Zapomeňte také na sytě rudou barvu, ve které plavovlásky vypadají mnohdy velmi lacině.

Barvy pro vás: černá, kobaltově modrá, temně fialová a v přiměřeném množství růžová

Sexy černovláska jako Megan Fox
...
Autor: archiv firem

Černovláskám nejvíce sluší sytě červená barva. Na nikom nevypadají tak dobře rudé koktejlky jako na ženě s havranními vlasy. Slušet vám bude i bílá a všechny odstíny růžové. Nebojte se ani černé barvy, kterou byste vždy měla zvýraznit barevným šperkem. Naopak úplně vynechejte hnědou.

Barvy pro vás: červená, bílá, růžová a černá

Pokud vás zaujal nějaký módní kousek, značku a cenu zjistíte v naší fotogalerii.