Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Proměňte letní šatník v podzimní! Díky jednoduchým trikům to zvládnete během chvíle

Zbavit svou skříň oblíbených letních kousků bývá mnohdy velmi těžké.
14. října 2013 | 12:00

Kromě klesající teploty s sebou přináší podzim i nutkání nakoupit si spoustu nového oblečení. Máme pro vás 5 tipů, jak hravě připravit svůj šatník na podzimní režim.

1. Neskladujte všechny letní kousky

Ne, opravdu se natolik neoteplí, abyste si mohla ještě vyrazit ve svých oblíbených letních šatech. Musíte se "pochlapit" a udělat místo podzimním modelům. Proto zatněte zuby a veškeré vyložené letní oblečení přesuňte k zimnímu spánku.

Buďte opravdu nekompromisní, protože titěrné kraťásky ze vzdušného materiálu opravdu nevypadají dobře v kombinaci se zateplenými punčochami a bundou s kožíškem.

2. Čistota nadevše

Před zařazením fungl nových podzimních kousků se zaměřte na úklid. "Vůně kouře, jídla i parfému by mohla do vašeho šatníku přilákat nejrůznější "breberky", které by si pochutnaly na vašem oblečení.

...
Autor: Shutterstock
Pokud zařazujete do hlavní skříně i kabát, který byl mimo sezónu "špinavý" ukryt v igelitové tašce v komoře, rozhodně ho nechte vyčistit. Zkrátka do nové skříně dávejte jen čisté věci!

3. Úpravy oblečení neodkládejte!

Pokud jste se během léta rozhodla, že si oblíbené podzimní kalhoty zkrátíte podle trendu na 7/8 délku nebo si na křivák našijete drzé pyramidky, udělejte to, než oblečení naskládáte do vyvoněné skříně. Když si řeknete, že to necháte na později, věřte, že tuhle sezónu už to nebude.

Platí to i pro přišívání knoflíků nebo zapošívání vykukujících nitek. Rozhodně veškeré podzimní oblečení spravte a vyšperkujte před uložením do šatníku.

4. Nákup nových kousků

Váš nový šatník si stejně jako vy zaslouží nový módní kousek. Pokud se rozhodnete investovat do opravdu praktického oblečení, s kterým prakticky přežijete chladné dny, měl by to být rozhodně kabát. To samé platí o botách. Také se do nich vyplatí investovat a ochrání váš před nevlídným počasím.

5. Udržujte pořádek

Posledním krokem je dlouhodobé udržování pořádku ve vašem novém šatníku. I když máte na čas, vždy vše pečlivě poskládejte, pověste a uložte. Na konci podzimu stačí do šatníku přidat pár teplejších kousků a do jara máte vystaráno.