Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejhorší oblečení do práce: Zapomeňte na vyzývavost a zvířecí vzory!

Přečtěte si, jakému oblečení se vyhnout při výběru outfitu do práce.
11. října 2013 | 11:00

Obléknout se vhodně do zaměstnání je mnohdy základem úspěchu. Každý má sice svůj vlastní styl a módní cítění, ale je třeba dodržovat určitá pravidla. Vybrali jsme 5 největších módních přešlapů, kterým byste se měla v práci vyvarovat.

Včera jsme vám ukazovali, že do práce můžete nosit i džíny, jen to má pár svých pravidel. Dnes si řekneme, v čem bychom se naopak v zaměstnání nikdy neměli ukázat.

...
Autor: Shutterstock

1. Nevkusné a laciné oblečení

Mezi absolutně nevhodné kousky patří především žabky a šaty na ramínka. Tento model si schovejte na pláž nebo k bazénu. Vyhněte se průhledným a saténovým topům, výrazným zvířecím vzorům a síťovaným punčochám. Během pracovní doby se totiž neschvaluje lacině provokativní vzhled! Nikdo a nic vám ovšem nezakazuje být i v práci sexy, musíte to ale provést rafinovaně a hlavně vkusně.

2. Nevhodné džíny a bavlněné tričko

Do zaměstnání rozhodně nepatří roztrhané, barevné ani výrazně vyšisované džíny. Bavlněná trička s barevnými potisky nechte během pracovních dnů hluboko ve skříni a vytáhněte je raději až o víkendu. Nezapomínejte na to, že řeč těla tvoří i vaše celková image, včetně oblečení!

3. Špatný výběr bot

Vaše obuv se v první řadě musí shodovat s vaším outfitem. Rozhodně do práce nenoste boty na vysoké platformě, ale ani ošoupané kecky. Pokud jste zastánkyní podpatků, zvolte vkusné lodičky s maximální výškou podpatku 10 cm.

...
Autor: Shutterstock

4. Oblečení odhalující tetování nebo piercingy

V mnoha společnostech považují trvalé ozdobení těla a velmi neprofesionální. A pokud pracujete ve firmě, kde není tetování žádné tabu, stejně ho raději skryjte, ať uděláte dobrý dojem na zákazníky. Oblečení s dlouhými rukávy nebo téměř nulovým výstřihem může bát také šik a velmi ženské a navíc vám pomůže zamaskovat vaše zkrášlení.

5. Nevyžehlené oblečení

Váš šéf může brát pomačkanou košili za velmi urážející sdělení, které navíc poukazuje na vši nepřipravenost. Raději vstaňte o 5 minut dříve a těsně před obléknutím si halenku přežehlete kvalitní napařovací žehličkou.

Mezi módní přešlapy se počítá i oblečení, které jste měla na sobě i minulý den. Může to na vašem vedení i spolupracovnících zanechat dojem, že jste buď špindíra, a nebo jste vůbec nespala doma.