Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sháníte boty na podzim? Trendy je uhlazenost i punk!

26. září 2013 | 06:00

Ať chceme nebo ne, podzim je tady ve vší parádě. Sandálky, balerínky i lodičky uložte definitivně k zimnímu spánku a vyražte na lov podzimních bot. Ty nové vás musí hřát, být pohodlné a taky trendy. Víte, které letos frčí?

Podzimní počasí je velmi nevyzpytatelné. Někdy svítí slunce, někdy prší, také se musíte vyhýbat blátu, kalužím a spadanému listí. Proto je třeba se na tohle složité období kvalitně vybavit.

Zapátrali jsme v různých obchodech a vybrali pro vás ty nejstylovější boty letošního podzimu. Nechte se inspirovat.

Chelsea boots

Chelsea boots, Zara, 2499 Kč.
Autor: archiv firem

Nadčasová klasika, která se také nazývá perka, byla dříve využívána pro jízdu na koni. Dnes je základem pánského i elegantního looku. Boty jsou charakteristické kotníkovým střihem, nízkým podpatkem a absencí zipu, který je nahrazen gumou. 

Velkou předností těchto bot je pohodlí, elegance a univerzálnost. Dají se nosit k sukní, kalhotám, džínám i leginám.

Okované boty, CCC, 899 Kč.
Autor: archiv firem
Biker boots

Pokud se ve vás s přicházejícím podzimem probouzí rocková dračice, tyhle boty jsou přesně pro vás. V newyorských i londýnských ulicích pravidelně k vidění už druhou sezónu.

Na první pohled "drsňácké" boty se dají kombinovat i s romantickým stylem, například s květovanými šaty. Nedají na ně dopustit ani módní ikony jako Kate Moss nebo Cara Delevingne.

Černé kozačky, Bata, 2799 Kč.
Autor: archiv firem
Overknee neboli kozačky nad kolena

Vysoké kozačky nejsou nic nového, spíše je to taková podzimní stálice. Pokud je už dávno máte ve svém botníku, neváhejte je oprášit. Tyhle praktické kozačky vás perfektně zahřejí a dodají šmrnc každému modelu. 

Při jejich koupi musíte počítat s trochu vyšší cenou, která se vám vrátí na kvalitě. Kozačky nad kolena jsou nejvhodnější k leginám, úzkým kalhotám i sukni.

Kotníkové holinky, Lindex, 699 Kč.
Autor: archiv firem

Holinky

Pro někoho módní trend, pro druhého obuv naprosto nevhodná do města. Pokud patříte do první skupiny, pořiďte si parťáka do deštivých dnů. Musíte se ovšem připravit na to, že při nižších teplotách vám v holinkách "umrznou" nohy.

Třpytivé válenky, uggaustralia.com, UGG, cca 4500 Kč.
Autor: archiv firem

Válenky

Tradiční ruská obuv se před pár lety stala trendem po celém světě. Originální válenky od značky Ugg mají podšívku z ovčího rouna, která spolehlivě zahřeje vaše nožky více než ústřední topení. Pozor na vydatné deště, válenky vás před nimi nemusí ubránit.

Inspiraci naleznete v naší fotogalerii.