Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Podprsenku už oblékáme 100 let! Umíme si ale vybrat tu správnou?

19. září 2013 | 14:10

Celé století už tenhle důležitý kousek látky či krajek halí a podpírá ženská ňadra. Do našeho života obvykle vstoupí už na základní škole, přesto si ani po letech obvykle nedovedeme koupit tu správnou. Stačí se přitom řídit jednoduchými pravidly.

1. Udělejte si čas

Jak říkaly už naše prababičky: "Práce kvapná, málo platná!". A u výběru dobře padnoucího prádla to platí dvojnásob. Pokud si tedy chcete pořídit nějaký nový kousek, nechte netrpělivého manžela radši doma a děti nechte na starosti babičce. Pak si dobře rozmyslete, k jakému účelu podprsenku potřebujete. Od prádla pro celodenní nošení určitě očekáváme něco jiného, než od funkční podprsenky na sport či sexy soupravičky na večer.

Vyhněte se tržištím, hypermarketům, kde mají vše od špendlíku až po lokomotivu, i obchůdkům, kde personál ani neví, co nabízí.
Autor: Shutterstock
2. Vyberte si správný obchod

Vyhněte se tržištím, hypermarketům, kde mají vše od špendlíku až po lokomotivu, i obchůdkům, kde personál ani neví, co nabízí. Zvolte raději specializovaný obchod. V něm vám vyškolené a ochotné prodavačky odborně poradí a s výběrem pomohou.

Nejenže zaříznutá ramínka nevypadají dobře, ale mohou vám přivodit i vážné zdravotní problémy. Od bolestí hlavy až po potíže s páteří.
Autor: do-pradla.cz

3. Přeměřte se!

Před nákupem nového prádla se pokaždé znovu přeměřte. Ať už doma či přímo v obchodě. Nezapomeňte, že každé kilo nahoru i dolů se projeví i na vašich ňadrech. První důležitou míru získáte měřením těsně pod prsy. Metr utáhněte tak, aby byl těsný, ale ne fyzicky nepříjemný. Při druhém měření veďte metr přes bradavky. Dbejte na to, aby vám držel v rovině, ideálně se měřte před zrcadlem.

4. Vyberte si vhodný model

Jak říkaly už naše prababičky: "Práce kvapná, málo platná!". A u výběru dobře padnoucího prádla to platí dvojnásob.
Autor: Dopradla.cz
Pamatujte si, že dobře padnoucí podprsenka vás nesmí nikde tlačit, škrábat, ani se zařezávat. Obvod podprsenky musí váš hrudník pevně objímat, neposouvat se vzadu směrem k lopatkám a po celou dobu nošení musí zůstávat v rovině těsně pod lopatkami. Jen tak může pevně fixovat ňadra a výrazně ulevit krční páteři.

5. Nezapomínejte na ramínka!

Nejenže zaříznutá ramínka nevypadají dobře, ale mohou vám přivodit i vážné zdravotní problémy. Od bolestí hlavy až po potíže s páteří. V zásadě platí, čím větší a těžší ňadra, tím širší a pohodlnější by měla být.