Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Opojná móda: Podzimu vévodí dramatická barva vinné révy

5. září 2013 | 06:00

Společně s černou a bílou je vínová absolutním hitem letošního podzimu. Barva padajícího listí sluší každé ženě, nezáleží na barvě vlasů, očí ani typu pleti. Vybrat si můžete ze všech druhů oblečení i doplňků. Vínová na vás totiž číhá za každým rohem.

Ovládla minulý podzim a letošní tomu nebude jinak. Barvu dozrálého červeného vína a listů z opadaných stromů si prostě zamilujete. Temný odstín fialovo-červené působí velice elegantně. A ne nadarmo zdobí taláry soudců. Je totiž i barvou moudrosti a duchovna.

Barva moudrosti

Pokud se chystáte na pracovní pohovor nebo důležitou zkoušku ve škole, neváhejte si obléknout kousek právě ve vínové barvě, nebo outfit oživte doplňkem v tomto odstínu.

Náhrdelník, New Yorker, 249 Kč.
Autor: archiv firem
V tomto trendu budete nejen k nepřehlédnutí, ale hlavně budete působit důvěryhodněji a sebevědoměji. Vínová bude letos na podzim kralovat celému šatníku, a to spodním prádlem počínaje a doplňky konče.

Ideální pro večírky

Barva burgundského vína se se setměním mění v barvu vášně. Pokud na večírek obléknete vínové koktejlky nebo sexy mini, budete zaručeně pod drobnohledem závistivých žen a užaslých mužů. Nebojte se přidat i vínový doplněk. Se štrasovými náušnicemi budete ve světle večírků nepřehlédnutelná.

Sedne Sněhurkám

Vínová je daleko milosrdnější varianta křiklavě červené barvy. Ta sluší doopravdy málokomu.

Naopak temná vínová sluší snad úplně nejvíce ženám "sněhurkovského" typu: Bledulkám. Že mezi ně nepatříte? Nevadí. Rozbijte tmavý outfit veselým doplňkem. Krásně se kombinuje s bílou, nebo mechově zelenou.

Rihanna ve vínové rtěnce
Autor: Profimedia.cz
Rtům sluší

Velkým kosmetickým trendem je tato barva i na poli kosmetiky.

Rubínová může sice na obličeji brunetky působit vampírsky a trochu tvrdě, ale když zvolíte metodu nahého líčení a celý make-up zvýrazníte pouze karmínovými rty, půjdete ve stopách kosmetických velikánů jako jsou firmy M.A.C., Yves Saint Laurent, Dior nebo Chanel.

Inspiraci naleznete v naší galerii!

Autor: Eva Dvořáková, Andrea Zelníčková