Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Džíny sluší každému: Vyberte si ty, které lichotí vaší postavě

26. srpna 2013 | 08:00

Džíny byly, jsou a budou světovým módním hitem. Chvilku trvá, než najdete ty pravé, ale úsilí stojí za to. Zjistěte, které džíny sluší vaší postavě, a výběr bude hned jednodušší.

Džíny miluje snad každá žena, ale každé sluší jiný střih. Boubelkám rovný, štíhlým velmi úzký střih a vysokým zkrácené nohavice.

Existuje mnoho dalších triků než jen správně zvolený střih. Pro ženy s plochým zadečkem jsou vhodné džíny s vystouplými kapsami a silnější stehna zakryje tmavší barva.

Skinny džíny neboli mrkváče

Pokud nejste majitelkou štíhlých nohou, úzkých boků a malého zadečku, na tenhle střih si raději nechte zajít chuť. Tedy ovšem v případě, že se snažíte nedokonalosti svých partii maskovat. V mrkváčích, která vás doslova obepnou, totiž nic neschováte. Majitelkám "modelkovských" postav ovšem neuvěřitelně seknou.

Úzké džíny sluší převážně ultra štíhlým ženám, protože obepínají tělo a odhalují nedostatky.
Autor: profimedia.cz, archiv firem

"Zoufalka" Eva Longoria sice postrádá výšku, ale vynalézavost ne. Stačí obout pořádně "jehly" a sexy look je na světě.

Zkrácené džíny neboli 7/8

Zkrácená délka nohavic sluší ženám s delšíma nohama. Ty s menším vzrůstem by se měly 7/8 kalhotám vyhnout, pokud nechtějí vypadat ještě menší. Nebo mohou využít trik a ke kratším nohavicím obout boty na vysokém podpatku. Ideální pro nízké ženy jsou džíny s vysokým pasem, které postavu opticky prodlouží.

...
Autor: profimedia.cz, archiv firem

Zkrácenou délku kalhot si oblíbila herečka Cameron Diaz, která je nejen vysoká ale i ultra štíhlá. Sama ví, že pak stačí natáhnout obyčejné pruhované triko, a je za hvězdu.

Rovné džíny neboli roury

Rovný střih sluší ženám s křivkami. Roury totiž opticky zeštíhlují a navíc jsou maximálně pohodlné. A také padnou malým i vysokým ženám. Když si je navíc pořídíte v tmavší barvě, uberou vám minimálně 3 kila.

...
Autor: profimedia.cz, archiv firem

Své o tom ví i hvězda reality show Kim Kardashian, která má opravdu ženské tvary. I když se za ně nestydí, ráda si oblékne něco, co ji opticky zeštíhlí. V případě této exotické krásky samozřejmě nesmí chybět boty na vysokém podpatku.

Zvonové džíny neboli zvonáče

Móda 70. let hlásí velký návrat. Perfektně se hodí pro ženy s větším bříškem nebo širšími boky, ale i pro ty super hubené. Rozšířené nohavice odpoutávají pozornost od jakékoli nedokonalosti. Správný zvonový střih by měl volnější a plynule se rozšiřovat. Pohlídejte si dostatečnou délku nohavic, aby nevypadaly jako zděděné po starší sestře.

...
Autor: profimedia.cz, archiv firem

Z comebacku zvonáčů je nadšená i herečka Eva Mendes, kterou trápí širší boky.

Jednotlivé džíny a jejich ceny naleznete v naší galerii.