Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Co si obléknout na pracovní pohovor: Zapomeňte na otevřené boty a odhalená ramena!

20. srpna 2013 | 06:00

Váš zevnějšek tvoří polovinu celkového hodnocení u pracovního pohovoru. I když má někdo životopis jako král, neuspěje v odrbané bundě a sandálích. Zapomeňte na otevřené boty, příliš krátké sukně a odhalená ramena, dekolt nebo záda.

Samozřejmě není třeba zahalit se na pracovní pohovor do černé barvy od hlavy a k patě. Ale je třeba se držet pravidlem, že čím je oblečení vyzývavější, tím by mělo být tmavší. To znamená, že úzká sukně ke kolenům může být klidně žlutá nebo růžová.

Vždy si s sebou vezměte elegantní sáčko nebo svetřík, protože klimatizace v kancelářích bývají velmi zrádné. Navíc v sáčku budete působit velmi seriózně. Nikdy nezapomeňte na decentní doplňky, které prozradí váš vkus. Základem je vypadat žensky, a ne lacině!

Síla ženskosti

...
Autor: archiv firem
Na pracovní pohovor se nejvíce hodí sukně, která končí cca 5 centimetrů nad koleny. Černá barva není rozhodně povinností, naopak. Pokud zvolíte barevnou sukni i halenku, nemusíte si lámat hlavu se šperky. Stačí si vzít decentní perlové náušnice a je vystaráno. K černé sukni a "obyčejné" halence se můžete ozdobit výraznějšími šperky. Ale ať je sukně jakkoli barevná, musíte jí doplnit uzavřenými lodičkami nebo balerínami.

Pánský styl

...
Autor: archiv firem
Pokud je pro vás důležité pohodlí, oblékněte na pohovor kalhoty. Opět jako u sukně není nutné, aby měly kalhoty černou nebo tmavou barvu. Nebojte se obléct bílé nebo světlounce růžové. Něžné barvy dělají z mužských kalhoty typicky ženskou záležitost. Ke kalhotům se nejlépe hodí halenka, projmutá košile nebo decentní svetřík. Pokud zvolíte vršek s krátkým rukávem, vezměte si s sebou také černé sáčko. Nezapomeňte na hodící se doplňky a vhodnou obuv.

Věčná romantička

K pracovnímu pohovoru se hodí nejen sukně a kalhoty, ale také pouzdrové šaty. Pokud máte šaty bez rukávů, oblékněte ensky něžné sáčko.
Autor: archiv firem
Jestli zarytě milujete šaty a nedáte bez nich ani ránu, nezoufejte. Pouzdrové šaty jsou vhodné i k pracovnímu pohovoru. Stačí si ohlídat správnou délku lehce nad kolena a vyvarovat se odhaleným zádům a výstřihům. Nepsaným pravidlem je, že uděláte mnohem lépe, když zvolíte šaty alespoň s malinkým rukávem. Špagetová ramínka patří jen a jen na pláž! Barvu šatů si můžete vybrat podle vašeho gusta. Opět nezapomeňte celý outfit doladit doplňky a nazout lodičky.

Jednotlivé produkty a jejich ceny naleznete v naší galerii!