Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vousy sluší i ženám: Pořiďte si trendy knírek!

12. srpna 2013 | 07:00

Nebojte se, móda nezačala ženám diktovat, aby si nechaly zarůst obličej. Tyto vousy přenecháme navždy jen mužům. Pro nás ženy jsou tu trendy kousky s motivem knírku, které frčí po celém světě. Nechte se inspirovat.

Kde se vlastně trend v podobě kníru objevil? Je to jednoduché. Tento boom má na svědomí celosvětová kampaň Movember, jejíž symbolem je knír. Tato kampaň upozorňuje na závažnost rakoviny prostaty, na kterou jen v České republice zemře ročně v průměru 1600 mužů.

Barevné kníraté prstýnky, Romwe.com, cca 170 Kč/ks.
Autor: archiv firem
Od roku 2004 pokaždé v měsíci listopadu zaplaví ulice po celém světě muži s knírem. Podstata je hlavně v tom, že se známí zúčastněných mužů budou pídit po tom, proč si z ničeho nic nechali narůst knírek. Tím se budou šířit informace o rizicích rakoviny prostaty kosmickou rychlostí.

Aby se mohly zúčastnit i ženy, začali se vymýšlet různé fígle, jak knírek nosit jinak, než na obličeji. A potom "prásk" a symbol knírku se stal absolutním módním hitem.

Knír je dnes přirovnatelný k proužkům, puntíkům, květinovým vzorům nebo třeba k trendy ombré oblečení. Pořiďte si různé "kníraté" doplňky, jako třeba náramky, prstýnky, náušnice, hodinky nebo náhrdelníky. A pokud nejste žádný troškař, oblékněte rovnou "kníraté" tričko, mikinu nebo šaty.

Inspiraci, jednotlivé produkty a jejich ceny naleznete v naší galerii.