Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Maskáče nejsou jenom pro vojáky: Noste army styl s elegancí

1. srpna 2013 | 10:00

Maskáče se už dávno nenosí na ryby, do lesa, na houby nebo na vojenské cvičiště. Letos je to jeden z nejhlavnějších trendů, který je univerzální na jaro, léto, podzim i zimu.

Není to jen o kamufláži. Military styl proslavila ve svých kolekcích na podzim a zimu roku 2012 Victoria Beckham, Burberry a další. Jejich kolekce se nesly ve stylu tlustých masivních mikin a kabátů, vojenských bund, holin a uniforem.

Nejste si jisté, že byste tento trend zvládly? Pravidlo je jednoduché: Hlavně nenechte, aby maskáče nosily vás. Nesmí vás pohltit. Nejtěžší totiž je, abyste nepřišly o ženskost. A ta je v tomto pánském stylu, hodně důležitá.

Vojensky, ale žensky
PROMO
Autor: Archiv firem

Pokud chcete nosit military, nezapomeňte, že byste měla vždy obléknout JEN JEDEN army kus. Zbytek outfitu by měl zůstat barevně neutrální a ležérní. Krátkými kraťasy a podpatky podtrhnete ženskost. Košile a bunda k sobe ladí a krásně doplní celek.

Army víla
PROMO
Autor: Archiv firem

Samotné šaty stačí doplnit vhodnými botami, kloboukem a zajímavými brýlemi. Je na vás, pokud se rozhodnete pro celé maskáčové, nebo šaty v krásné Khaki barvě. Obojí je in a musí vám sednout.

Jednou a dost
PROMO
Autor: Archiv firem

Čeho je moc toho je příliš. Pokud chcete být alespoň jeden den za vojandu, zkuste košili s límcem, generálské kalhoty, sukni s potiskem, nebo overal ležérně uvázaný v pase. Chybu neuděláte ani military pláštěnkou s kontrastními šnůrkami.

Autor: Eva Dvořáková