Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Módní blogy válcují internet! Které jsou ty nejlepší?

Zažívejte vzrušení při sledování webových zápisníků, tedy blogů. Na internetu je jich už tolik, že je z čeho si vybírat.
21. července 2013 | 07:00

Osobní, netradiční deníky, plné zajímavých a inspirativních informací, lákají stále víc a víc čtenářů. Co je na nich tak přitažlivého, a kdo tyhle blogy vlastně tvoří? 

Pamatujete si, s jakým zájmem jste před dvaceti lety sledovaly první mýdlovou seriálovou operu Manuelu? Jak vám nesměl uniknout jediný díl. Podobné vzrušení dnes můžete prožívat nikoli u televize, ale u internetu. Při sledování webových zápisníků, tedy blogů. Na internetu je jich už tolik, že je z čeho si vybírat.  

Proč jsou blogy tak zábavné?

Hlavně proto, že jsou psané úplně jinak, než jak jste zvyklí z novin a časopisů. Jsou osobní, autentické plné dojmů, zkušeností. A přináší všechny informace, které vás zajímají o módě, kosmetice, bydlení, životní stylu, vaření, cestování……

Nakupujte přes internet
Autor: profimedia.cz
Rostou zkrátka jak houby po dešti. Jejich výhodou je, že mohou rychle přenášet nové informace, být vyhraněnější a specificky zaměřené. Zkrátka, když si čtete blog, máte pocit, že jste na kávě s kamarádkou, na zajímavé výtvarné výstavě, na podnětné přednášce nebo na srazu lidí podobného názoru jako jste vy.  

Nejvíc přitahují módní blogy

A je jasné proč. České ženy totiž stále hledají rady, inspiraci, nápady, jak se oblékat. A tohle všechno při čtení módních blogů najdou. První módní blog vznikl v Americe v roce 2005. Jmenuje se The Sartorialist a neobsahuje víceměně žádné texty. Je založen hlavně na skvělých fotografiích autora, které fotí osoby, kterou jsou módně oblečeni, mají charisma a jsou zajímaví.

...
Autor: ČTK, profimedia.cz, Reuters
U nás je za průkopnici módního blogu považovaná Sandra Leopardová - křehká osůbka, která umí nosit krásné oblečení, chodí na zajímavé akce se svým dokonalým přítelem přezdívaným "princ". Právě díky ní se módní blogy rozjely ve velkém. Blogerky na nich prezentují módní trendy, fotí své outfity a baví své fanoušky svou originalitou a nápady. Jejich moc si brzy uvědomily i přední módní a kosmetické značky, takže jim začaly nabízet spolupráci, vyzkoušení jejích výrobků. 

Už zítra čtěte!

Módní blogy jsou skutečně tou nejzajímavější módní inspirací, jakou můžete dostat. Nechali jsme si proto od těch nejlepších módních blogerek v Čechách poradit, co bude nejvíc trendy v této sezóně. Už zítra na našich stránkách najdete tipy a rady osmi z nich.

Jak si najít svůj blog

Většinou nefunguje, když si do vyhledavače zadáte blog o vaření nebo blog o módě. V případě, že si chcete najít blog, který vás bude bavit, dejte na "šuškandu" nebo surfujte, surfujte a surfujte. Já si tímhle způsobem našla nejméně dvacet blogů z nejrůznějších oblastí, které mě baví číst, které umí zahnat nudu, které báječně inspirují a kde najdu nápad, co večer uvařit k večeři. Zkrátka blog může být částečně i vaší nejlepší kamarádkou. Nevěříte? Zkuste to. Nabízíme vám pár tipů.  

Biologické hodiny jsou vnitřní hodiny, které jdou svou vlastní cestou a tikají bez ohledu na naše potřeby.
Autor: scom
Blogové zajímavosti

www.cuketka.cz - nejznámější blog o všem, co se týká dobré kuchyně je stále populárnější. Denně ho navštíví víc jak 100000 čtenářů. Jeho autor nerad vystupuje ze své anonymity, ale na jídlo a dobré podniky má názor přímo vytříbený.  

www.1000vecicomeserou.cz - zkuste si ho pročíst. Zaručeně dáte naštvaným postřehům na život, úřady, peníze, zvyky za pravdu. Jestli se vám zrovna nevyvedl den, tenhle blog vás zaručeně dokáže utěšit. 

www.jasebydli.cz - skvělá inspirace pro váš domov, kterou nikdy jinde nenajdete 

Sarah Jessica Parker nosí ponožky v sandálech na podpatcích!
Autor: Profimedia.cz
www.modnipeklo.cz - kritický blog, který si utahuje z módního nevkusu, z ponožek v sandálech a nezásobeností obchodů.  

Jedním z nejslavnějších blogů se stal koncem roku 2004 založený blog „OSTRAVAKA“. Vyšel knižně a některé jeho příspěvky byly i natočeny. 

Převážně své politické glosy uveřejňuje téměř každý den Miroslav Macek. Blogy píší i veřejné osobnosti jako Jiří Paroubek nebo Tomio Okamura.  

Autor: Alice Rossi