Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Živočišná etno móda útočí: Oblečte exotiku i do našich ulic

19. července 2013 | 06:00

Nebere si servítky a nezná meze. Tento styl přišel do světa módy v 19. století a od té doby je doslova studnou inspirace nejen pro slavné módní domy. Revoluci přinesl slavný Yves Saint Laurent se svou kolekcí, kterou nazval: Zpátky do divočiny.

Trend pro letošní léto, ale i podzim, je inspirován etnickými motivy. Móda si půjčila vzory a nápady ze vzdálených kultur. Přesto může působit velice jemně a romanticky.

Domorodé etno vzory používají dobové grafické i abstraktně zvířecí vzory, které hrají všemi barevnými kombinacemi. Stačí si s nimi jen pohrát.

fantazii se meze nekladou. V podstatě totiž neexistuje barva, které by etno móda neovládala. Nejvíce se ale objevuje okrová, žlutá, světle hnědá, oranžová a černá. Módní nádech jim dodávají střízlivé kontrastní barvy, jako je mátová, modrá, korálová a růžová.

Elegantně na procházku

Džínovina tvoří s etno stylem stabilní pár. Zastrčte blůzu do sukně se vzory, všechny potřebné věci naházejte do velké proutěné kabely, slaďte ke všemu plátěné kecky a užívejte léta.

Etno móda je zase v kurzu
Autor: Archiv firem

Nekonečně romantická

Nadpozemsky, až bohémsky krásnou vás udělají maxi šaty s aztéckými vzory. Tady s doplňky opatrně. Nádech erotické nepřístupnosti zařídí slaměný klobouk a romantické náušnice s pírky. K takovým šatům jedině páskové "nude" sandálky a výrazné psaníčko.

Etno móda je zase v kurzu
Autor: Archiv firem

Háčkovaná hra

Na první pohled možná obyčejné, ovšem zde hrají prim hlavně doplňky. Stylová kabelka, kovaný pásek sladěný s exotickými sandálky, masivní náhrdelník a háčkovaná vesta? V tu ránu se obyčejné džíny a tílko promění v módní, divokou smršť.

Etno móda je zase v kurzu
Autor: Archiv firem

Autor: Eva Dvořáková