Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Velký Gatsby míří do kin a 20. léta letí! Inspirujte se

13. května 2013 | 06:00

Módní událost roku je tady! Ve čtvrtek dorazí do našich kin film Velký Gatsby s Carey Mulligan a Leonardem DiCapriem v hlavních rolích - a my už teď tušíme, že bude určovat trendy. Připravte se na velkolepý návrat roztančených dvacátých let!

Snímek australského režiséra Baze Luhrmanna, který má na svědomí i podobně bláznivý a monumentální Moulin Rouge, je (doslova) zlatým hřebem letošního jara nejen pro filmové fanoušky, ale i pro milovníky módy.

Na návrzích unikátních kostýmů se totiž podílela Miuccia Prada, která se při tom inspirovala tvorbou značky Prada z posledních dvaceti let a samozřejmě i dobovou módou.

A aby krásy a luxusu nebylo málo, všechny šperky ve filmu jsou od firmy Tiffany. Neumíme se představit lepší kombinaci! A už se nemůžeme dočkat, až si vyrazíme ven právě v šatech à la Gatsby.

Nebojte - jde to i bez pohádkového konta a zlaté kreditky. Docela stačí styl, odvaha a kapka extravagance. Flitry, korálky, krajky, třásně, peříčka, třpytivé šperky a ozdoby do vlasů: to všechno ke 20. letům patří. A neobejdeme se ani bez lehkých minišatů...

Na odpolední drink

I když nosíte zásadně džíny, proč si jednou nevyrazit za dámu? Šaty s drobným vzorem, něžné krajkové psaníčko a boty s pásky kolem kotníků budou to pravé.

...
Autor: archivy firem

Do divadla

Držet se při zdi? To do stylu rozevlátých dvacátých let příliš nezapadá. Naopak rovně střižené šaty a lehce etnická inspirace rozhodně ano.

...
Autor: archivy firem

Na večírek

K výbavě ženy vamp v Gatsbyho éře patřily netradiční malé černé, sexy lodičky na středně vysokém podpatku a koketní šperky. Ostatně v roce 2013 to platí taky. Nebo ne?

...
Autor: archivy firem

 

Autor: mab