Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tohle je Ali (83): Nejstylovější dědeček na světě!

12. dubna 2013 | 07:00

Není to George Clooney ani Ryan Gosling. Není to dokonce ani David Beckham. Muž s nejvytříbenějším vkusem a nejzajímavějším stylem na světě je berlínský Turek a jmenuje se Ali. Nevěříte? Podívejte se!

Módní magazíny ho zatím ignorují, ale díky Internetu znají Aliho lidé na celém světě. Stal se totiž hlavní postavou blogu, který založila kanadská fotografka Zoe Spawton.

Ta pracuje v jedné berlínské kavárně. A právě za jejími okny každé ráno pozorovala staršího pána, který si vykračoval do práce vždy v jiném dokonale sladěném outfitu.

Nedalo jí to a jednoho dne muže oslovila. Ukázalo se, že jde o tureckého krejčího, který má patrně plnější šatník než kdejaká celebrita. Zoe muž zcela fascinoval, a tak se rozhodla, že každý den vyfotí jeho outfit.

Fotografie publikuje na blogu s názvem What Ali Wore (Co měl Ali na sobě) - a fanoušci jsou nadšení! Aliho slabost pro barevné ladění, perfektní střihy a nečekané kombinace z něj udělala skutečnou módní hvězdu.

"Moc toho o něm nevím," říká sama Zoe. "Německy moc neumím a Ali anglicky taky ne. Pochopila jsem ale, že v Berlíně žije už 44 let a má 18 dětí. Fascinující! Nemůžu se dočkat, až se dozvím víc."

Autor: mab