Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Trendy geometrické vzory: Zvládněte je na jedničku!

9. dubna 2013 | 07:00

Že jste z rýsování propadali? Nevadí, letos si ho vzali na starost návrháři. Na vás už je jen všechno správně zkombinovat a vytěžit z přímek, čtverců a trojúhelníků co nejvíc. Umí vám totiž vytvarovat postavu - a navíc jsou stoprocentně cool!

Chováte ke geometrickým obrazcům respekt už od střední školy? Letos opravdu nemusíte. Přehlídková mola jich letos byla plná - ať už v rámci odkazu na "zlatá šedesátá" nebo v překvapivých kombinacích nejrůznějších potisků.

Ano, je tu i bonus: geometrie dokáže s vaší figurou divy. Proužky vám prodlouží nohy, velké kostky zdůrazní, co je třeba zdůraznit, a velké kontrastní plochy vás zeštíhlí. Nakupujte ale s rozmyslem a raději se prohlédněte v zrcadle ze všech stran!

Rozhodně noste: pouzdrové šaty a sukně, boty do špičky, geometrické šperky.

Tentokrát vynechte: příliš volné střihy, modré džíny, tenisky.

Inspiraci hledejte: v estetice 60. let, ve sci-fi filmech, v šachovém kroužku.

Optické hrátky

ve stylu Fendi

Tenhle outfit je elegantní, ale i praktický: sukně s tmavšími okraji i tzv. peplum top jsou klíčovými kousky nejen pro oblejší postavičky. Outfit nejlépe doladíte vtipnými doplňky s 3D efektem.

...
Autor: profimedia.cz, archivy firem

Šachová partie

ve stylu Louis Vuitton

Retro frčí! Tyhle šaty bude lichotit spíš štíhlým dámám, ale variaci na kostkované téma může vyzkoušet každý. K tomu, aby všem v okolí přecházel zrak, postačí i peněženka nebo pásek.

...
Autor: profimedia.cz, archivy firem

Vzor ke vzoru

ve stylu Balenciagy

Láká vás mixování potisků? Zkuste přísné matematice dodat trochu něhy pomocí květin či pudrových odstínů. Abyste se v téhle divočině neztratili, doporučujeme držet se jednoduchého barevného spektra.

...
Autor: profimedia.cz, archivy firem

Autor: Marie Barvínková