Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pěstujte si vkus: Jaro ve znamení přirodních motivů!

4. února 2013 | 07:00

Milujete výlety do lesa, nebo si užíváte spíš městskou džungli? V každém případě si teď přírodu můžete dopřávat denně - aspoň na šatech. Květinové a zvířecí vzory jsou letos jemné a sofistikované nebo naopak plastické a luxusní.

Jak je nosit?

1. Hlavně sebevědomě. Květinové vzory občas balancují na hranici kýče. A i ten se musí umět nosit! Jestli nemáte odvahu zahalit se do květin nebo třeba hadí "kůže" od hlavy k patě, doplňte je neutrálními odstíny.

2. V rámci možností. Nemusíte překročit hranice vlastního stylu: jestli milujete 50. léta, volte retro šaty s výrazným pasem. Jestli je vám bližší pánský styl, zkuste volné vzorované kalhoty s jednoduchou košilí.

3. Vypočítavě. Velké vzory nebo trojrozměrné aplikace vám pomůžou dodat objem tam, kde je třeba. Jestli jste krev a mlíko, vsaďte na drobnější motivy a jemné látky, jako je hedvábí nebo satén. 

Rajská zahrada

ve stylu Dior

Na přehlídce jarní haute couture kolekce Dior vyslal návrhář Raf Simons na molo nakrátko ostříhané víly, aby ukázal, jak vypadá něžný luxus. My jsme přidali pohádkové šperky a trendy metalické botky.

...
Autor: Reuters, archivy firem
Černobílý film

ve stylu Prada

60. léta inspirovala designérku Miucciu Pradu k využití kontrastu a efektních květinových aplikací. V tomhle stylu budete nepřehlédnutelní i sofistikovaní zároveň. Rozkvetlé brýle jsou třešničkou na dortu!

...
Autor: profimedia.cz, archivy firem
Vůně Orientu

ve stylu Gucci

Nejen Frida Giannini našla letos inspiraci v orientu. Volné kalhoty, halenky i kimona s květinovými vzory - to je přesně ono. Že nechcete vypadat jako v pyžamu? Povyšte outfit lodičkami a krásnými šperky.

...
Autor: profimedia.cz, archivy firem
Nový had

ve stylu Erdem

Vydejte se do ZOO! Nosí se zebry, leopardi, tygři i žirafy... Všem ale kraluje motiv hadí kůže. Oproti předchozím sezónám zabírá velké plochy a rozumí si i s krajkou nebo dokonce s květinami.

...
Autor: profimedia.cz, archivy firem

Autor: Marie Barvínková