Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nelíbí se vám váš účes? Upleťte si nový!

1. února 2013 | 07:00

Je libo rozverné mikádo, nezkrotné vlny či snad fialové dredy? Žádný problém! Účes navíc můžete měnit třeba třikrát denně. A nemusíte ani navštívit kadeřnictví. Stačí vám klubíčko vlny, pletařské jehlice a šikovné ruce.

Kdo z nás občas nemá při pohledu do zrcadla pocit, že by to chtělo radikální změnu. Jenže co když nám ten extravagantní sestřih nebude slušet? Vlasy nám švihnutím kouzelného proutku zpět nedorostou...

Stejný problém asi řešila mladá anglická fotografka Louise Walker, která je vášnivou pletařkou. Vystudovala dokonce univerzitu uměleckého směru v Bournemouthu se zaměřením na výrobu pletených rekvizit.

A díky svému vzdělání a neutuchající kreativitě našla jednoduché řešení. Na svém webu představila kolekci pletených účesů s názvem "vlněná hlava".

Nemáte na svů vysněný účes vlasy? Nevadí! Londýňanka Louise Walker vám ho uháčkuje.
Autor: louisewalkerphotography.com

Každý z barevných modelů připomínajících čepici je inspirován konkrétním obdobím vlasové módy. Nechybí dlouhé hippie copánky, lokny á la Marilyn Monroe, pin-up vlnky, které milovaly hospodyňky v 50. letech nebo sofistikovaný krátký účes populární u "flapper dívek" v letech 20.

Louise, která při výrobě praktických "paruk" použila jen přírodní vlnu, možná objevila způsob, jak bojovat proti všem těm špatným dnům, které, jak se zdá, trápí mnoho dívek a žen. A i když se v tomhle účesu asi pořádně zpotíte, pro mrazivé zimní počasí je perfektní!

Líbí se vám netradiční výtvory kreativní Angličanky?
79,3%
20,7%
Děkujeme za Váš hlas!
88 hlasů
23 hlasů

Nemáte na svů vysněný účes vlasy? Nevadí! Londýňanka Louise Walker vám ho uháčkuje.
Autor: louisewalkerphotography.com