Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Exluzivně z týdne módy: Luxus, romantika a extravagance!

25. ledna 2013 | 11:40

Pařížský týden módy - to znamená luxusní značky, slavné návrháře a ještě slavnější hosty v prvních řadách přehlídek. Ve městě nad Seinou se v těchto dnech předvádí kolekce haute couture. A jsou snové!

Haute couture (vysoká krejčovina) je označení pro nejdražší a nejluxusnější kolekce. Ty se vyrábí z vysoce kvalitních látek, s důrazem na detaily a perfektní šití.

Jeden takový model vyrábí tým profesionálů i celé týdny a podle toho vypadají i ceny. Pokud byste si chtěli pořídit róbu od Valentina nebo od Diora, plácnete se přes kapsu: ceny se pohybují v milionech korun.

Kolekce haute couture jsou nadčasové, i tady se ale objevují sezónní trendy. Jaké to jsou letos?

Proužky a pruhy

Výrazné kontrastní vzory se nosí - a zdá se, že je budeme vídat i na červeném koberci. U Armani byly neonové, u Diora elagantní a u Giambattisty Valliho efektní.

...
Autor: Reuters

Rudá síla

Aristokratické červené barvy se letos návrháři nemohli nabažit. Ke značce Valentino patří odjakživa, uchvátila nás ale i u Elieho Saaba nebo Alexise Mabille.

...
Autor: EPA? Reuters

Hra na schovávanou

I klasické objemné sukně k haute couture patří. Letos ale některým designérům nestačily: rozhodli se modelky "schovat" do ultraobjemných střihů. Na obrázku jsou modely Maison Martin Margiela, Iris van Herpen a Chanel.

...
Autor: ČTK, Reuters

JPG v plné síle?

Francouzský návrhář Jean Paul Gaultier, známý svou extravagancí, v posledních letech trochu nudil. Jaro 2013 v jeho podání nás ale baví! Na přehlídce nechyběly divoké barvy, retro narážky ani modelka, která z olbřímích šatů "porodila" tři malé děti...

...
Autor: Reuters

Autor: Marie Barvínková