Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nejlepší plesové šaty: Hoďte se do gala!

3. ledna 2013 | 06:00

Plesová móda nemusí znamenat jen štras, obruče a záplavy volánů. Letos letí minimalistické a splývavé róby ve všech barvách duhy. Podívejte se na ty nejkrásnější!

Plesovou sezónu prostě milujeme! Je totiž ideální příležitostí k nezřízenému parádění. Ale pozor - i když v roce 2013 nejsou pravidla plesové módy tak striktní, pořád existují a jsou součástí etikety.

Zásady stylového plesání

1. Šaty musí být dlouhé. Nejlepší je róba až na zem, ale na méně formální akci můžete vyrazit i v sukni pod kolena. Krátké koktejlky na ples nepatří, ani kdyby byly od Diora.

2. Zdůrazněte pas. Není to povinnost, ale k ženské plesové módě to patří. Letošní sezóna ovšem fandí spíš vzdušným, splývavým šatům než korzetům a sukním s obručí. Vosí pas si vyčarujte raději tenkým páskem.

3. Boty mají mít uzavřenou špičku. Hodí se jakýkoli styl lodiček, páskové sandálky nechte na jindy! Samozřejmostí je podpatek. Ten by měl být vysoký, ale pevný.

4. Do ruky jedině psaníčko. Velká kabelka je nepraktická a ke společenským šatům se nehodí. Psaníčko už dávno nemusí ladit s botami, ale spíš s celým outfitem.

Jaké šaty zvolit?

Elegantně klasické

Velká večerní, dlouhé rukavice a krásné šperky, to jsou propriety pravé dámy. Kombinace černé a zlaté rozhodně neurazí.

...
Autor: archivy firem

Zářivě barevné

Čím méně formální událost, tím více extravagance si můžete dovolit. Neonově růžovou a výrazné doplňky noste s odvahou!

...
Autor: archivy firem

Méně formální

Třpytivé šaty pod kolena se budou hodit třeba pro doprovod na maturitním plese. V doplňcích ale raději zachovejte jednoduchost...

...
Autor: archivy firem

Autor: Marie Barvínková