Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Stylově na lyže! Móda do Špindlu i do Aspenu

18. prosince 2012 | 07:00

Lyžařská móda už dávno neznamená narvat se do péřové bundy nebo kombinézy, přidat neforemnou čapku a vyrazit na svah s vizáží sněhuláka. Máme pro vás tipy, jak na sněhu zazářit!

Je jedno, jestli radši zdoláváte svahy, nebo ski bary. Na horách můžete vypadat úžasně - při stavění sněhuláka před chatou, na lanovce i na běžkařské výpravě.

Jak na lyžařský styl?

1. Nebojte se funkčních materiálů. Termoprádlo je základ. Díky němu nebudete muset vrstvit à la panáček Michelin, a tím pádem bude váš outfit hezčí i pohodlnější.

2. Investujte do doplňků. Teplá bunda a kalhoty jsou základ, ale končetiny a hlava taky musí být v teple! Zásobte se čepicemi, rukavicemi a teplými ponožkami, které vás zahřejí a dodají šmrnc.

3. Buďte k nepřehlédnutí. Být na sjezdovce vidět, to není jen záležitost stylu, ale mnohdy i života a smrti. Abyste se vyhnula nebezpečným srážkám, jděte do barev! Jestli preferujete černou nebo bílou, kupte si aspoň reflexní pásky.

4. Berte to s nadhledem. Vypadat cool můžete i bez toho, abyste se vymódila jako do divadla. Náušnice, prsteny, výrazný make-up a natočené vlasy si nechte raději na večer.

Rozzářená zima

Milujete barvy? Pak se na horách můžete vyřádit. Na sněhovém podkladu zazáříte dvojnásob a rolba vás stoprocentně nepřejede.

...
Autor: archivy firem

Sněženky a machři

Zimní hrátky můžete pojmout jako retro. Kulich, bunda i podkolenky ve stylu Vikyho Cabadaje a jeho spolužáků jsou nesmrtelné!

...
Autor: archivy firem

Sněhová královna

Bílá a krémová jsou letos obzvlášt trendy. Jen pozor na příliš silné vrstvy, abyste nebyla za sněhovou kouli, ale spíš za dámu.

...
Autor: archivy firem

Černá sjezdovka

Málokdo si troufne vyrazit do závějí v černé. Tenhle kontrast ale vypadá skvěle! Budete působit elegantně a zároveň rebelsky.

...
Autor: archivy firem

Tipy na zimní nákupy najdete v galerii:

Autor: Marie Barvínková