Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Ve 30 mini? Buďte soudná! Známe základní módní chyby

28. října 2012 | 11:27

Každý večer si lámete hlavu s tím, co si další den vezmete na sebe? Když už vymyslíte (podle vás) perfektní outfit, obléknete se, tak se v něm celý den vůbec necítíte, což vám ve finále zkazí i náladu. Tenhle pocit nesnáším. Jen co vyjdu z bytu, zjistím, že mě kalhoty škrtí, nebo se mi neustále rolují dolů silonky, z čehož jsem pak nervózní. Znáte to taky? A víte, jak tomu předejít?

1. Najděte se
Máte ráda džíny, tenisky, obyčejné tričko a sáčko, ale stále vás to táhne k silonkám, pouzdrové sukni a sexy botám na podpatku? Pokud půjdete proti svojí přirozenosti a budete mixovat styly, jak se vám zrovna bude chtít, výsledek nebude nikdy tak dokonalý, jaký byste si přála. Zůstaňte věrná tomu, v čem se cítíte dobře.

2. Kvalitně
Lákají vás ceny spodního prádla v tržnicích? Říkáte si: Na co si kupovat podprsenku za tisícovku, když si ji tady mohu koupit za tři stovky? Chyba. Spodní prádlo je základ. Tedy jen v případě, že je kvalitní.

Je spousta věcí, kterým bychom se měly v módě vyvarovat, abychom mohly být spkojené samy se sebou
Autor: Profimedia.cz

Například levné kalhotky nebo tanga jsou tak levné, protože jsou vyráběny ze zbytkové textilie (nebo umělotiny), což způsobuje všelijaké infekce, atd. Navíc kdo se bude cítit příjemně v neforemné podprsence a kalhotkách, které se jednou vypraly a už se vytahaly?

3. Buďte soudná
Ano, já taky ve skříni skladuji kousky, do kterých jsem se vešla ještě před rokem a půl, ale dneska je zapnu leda silou vůle. Nechci je vyhazovat, protože týden, co týden odkládám návštěvu fitness centra, ale věřím, že ten čas nadejde a já shodím těch sedm kilo navíc, co s sebou každý den tahám. Špatně. Vyhoďte, nebo oblečení dejte na charitu. A dojděte si do obchodu koupit raději nové, o pár čísel větší, kousky.

4. Smiřte se s věkem

Je spousta věcí, kterým bychom se měly v módě vyvarovat, abychom mohly být spkojené samy se sebou
Autor: Profimedia.cz

Je něco jiného, když je ženě dvacet, třicet, nebo padesát let. Hlavně, co se oblečení týče. Rozhodně nebudete vypadat tak skvěle, jako vaše dcera, pokud si oblečete, nebo dokonce napodobíte styl, který nosí ona. To samé i naopak. Působila byste spíš infantilně. Však si vzpomeňte, kolikrát jste viděla postarší ženu v příliš „mladistvém“ outfitu. Byla tak akorát všem pro smích. Zároveň se ale nezahalujte, protože můžete naopak vypadat starší, než jste. Poraďte se třeba se svou kamarádkou, nebo prodavačkami v obchodě o tom, co vám nejvíce sluší.

5.  Vyzkoušejte to!
Jste v obchodě, ale jste příliš líná na to, abyste si kousek zkoušela,  přesto si ho koupíte? S tím musíte skoncovat! Jen já sama mám ve skříni asi 20% oblečení, které jsem koupila bez rozmyslu a je mi buď krátké, nepříjemné, nebo se mi prostě nelíbí a necítím se v něm. Ale na ramínku přece vypadalo tak skvěle!

6. Méně, je více
Milujete šperky, bižuterii, zlato stříbro, prostě všechno, co se třpytí? Pak myslete i na ostatní. Ve slunečné dny totiž můžete, například v MHD, házet na spolucestující světelná prasátka. Ne. A teď vážně.

Je spousta věcí, kterým bychom se měly v módě vyvarovat, abychom mohly být spkojené samy se sebou
Autor: Profimedia.cz

Mnohokrát mi pohled na ženu, která je doslova obtěžkaná šperky, připomene nějaký kmen z jižní Afriky, či Indie. Při přemíře zlata zase přemýšlím o vědmě, nebo dámě od kolotočů. Proto, prosím, zkuste svoje choutky krotit a volte k výrazným náušnicím jemný prsten naopak k náhrdelníku, či korálům zvolte, klidně i masivní náramek. Všechno dohromady ale ne!

Autor: Eva Dvořáková