Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Stylistka radí: Zkuste korálovou barvu! Fantazii se meze nekladou!

18. května 2012 | 07:52

Představujeme vám jednu z nejtrendovějších barev této sezóny! Ať už světlejším, nebo tmavším tónem, touto barevnou novinkou prostě nic nezkazíte! Na pomoc jsem si přizvala i stylistku.

Korálová barva, jak ji módní kritici radostně nazývají je vlastně směsice oranžové a červené. Nikde ale neexistuje psané pravidlo, zda-li je spíše tmavší, nebo světlejší. Všechno záleží spíše na úhlu pohledu a hlavně na citu.

Pokud si nejste přece jen jistá v kramflecích a netroufáte si na extravagantní barevné kombinace, přivítejte do svého šatníku alespoň jeden kousek. Šaty budou pro nadcházející letní sezonu tou nejschůdnější variantou.

šaty
Autor: Archiv firem
Rády nosíte legíny, nebo džíny? I pro vás tu máme variantu! Top, tílko, tričko, či stylovou parku můžete určitě zkusit. Uvidíte, jak dobře se v tom budete cítit.

svršky
Autor: Archiv firem
Zeptaly jsme se stylistky Michaely Stabrynové: "Korálová je barva, která v sobě ukrývá tóny červené i oranžové. Nejedná se však o jeden jediný odstín - škála je opravdu široká. Více oranžové znamená jemnější odstín, převaha červené sytost naopak zintenzivní."

spodek
Autor: Archiv firem
A s čím ji kombinovat?

"Odvážné typy, které se nebojí barev, mohou zůstat u mořských tónů a zkusit tyrkysovou. Jinou variantou je široká škála pastelových odstínů - překrásná je třeba světle žlutá nebo růžová. Nic nezkazíte neutrální paletou - černá nebo bílá se hodí prakticky ke všemu."

doplňky
Autor: Archiv firem
"A pokud nejste na barvy nebo máte strach z velkých barevných ploch, není nic lehčího, než zkusit korálovou na doplňcích - úžasně bude vypadat šátek, nebo třeba sandálky," uzavírá stylistka Míša.

 Zaujal vás některý kousek? Kam si pro něj zajít zjistíte v naší fotogalerii!

Autor: Eva Dvořáková