Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

10 rad pro sexy dekolt aneb Jak si vybrat podprsenku

19. května 2011 | 05:00

Krásná plná ňadra jsou pro ženu požehnáním, ale i tak je musí správně vystavit na odiv. Proto je výběr podprsenky důležitý. Tohle prádlo totiž dokáže zázraky. Umí i sex-appealu ublížit. Otázka tedy zní: Víte dámy, podle jakých kritérií svou podprsenku vybírat?

Někomu se možná může zdát vznesený dotaz planý, poněkud stupidní. Ale není – podle průzkumů trhu totiž osmdesát procent žen ve volbě podprsenky často chybuje. Na rozdíl od mužů, kteří svým partnerkám tohle prádélko vybírají mnohem obratněji. Alespoň to tvrdí odborné studie.

Zvolit dobrou podprsenku je zkrátka kumšt a není tedy od věci mít na paměti jisté zásady, jež věc usnadní. Eliminují možné a dost časté průšvihy, jakými například jsou odstávající košíčky, zdeformovaná, z podprsenky přetékající ňadra, do masa odpudivě zaříznutá ramínka nebo reliéf krajky, jenž se pod tenkou látkou podivně rýsuje…

Desatero, které jistí sex-appeal

1. Pamatujte, že bílá, černá či champagne nesmí v arzenálu prádla chybět. Ostatní barvy včetně sexy rudé pak tento povinný základ skvěle osvěží.

2. Výšivka či krajka sice působí sexy, nadmíru žensky a koketně, nicméně jako spodní slupka oblečení je dost problematická. Pod tenkými materiály se nehezky prosazuje, ruší hladkou linii. Proto je lepší si ji nechat na intimní chvíle svádění, kde se její půvab v plné síle prosadí.

3. Zapomeňte na průhledná plastová ramínka, zapomeňte na to, že jsou neviditelná. Opravdu nejsou a opravdu vypadají děsně cirkusácky, zkrátka buransky. A s elementární elegancí pranic společného nemají.

4. Pro menší prsa velikosti A, B je do otevřeného výstřihu ideální push-up podprsenka se spodními vycpávkami, jež plný dekolt úžasně vykouzlí.

5. Pro střední ňadra (velikost C nebo také číslo 3) se hodí typy s jemně podpůrnou kosticí dávající prsům hezkou linii.



6. Bujné vnady značené velikostí D a výš jsou při volbě podprsenky dosti náročné. Obecně platí, že vyžadují pevný elastický materiál, uzavřenější tvar a širší ramínka. A spíš než kostice vyšší lem pod košíčky.

7. Plný dekolt je super, ale pozor na ňadra, jež z podprsenky přetékají. Dělají nad jejím výkrojem val deformující linii, což je průšvih, který má zhusta na svědomí malý košíček.

8. Trapasem je i tenká podprsenka, jež se krabatí, protože košíček je větší, než má být.

9. Pozor na ramínka, která padají. Pokud jsou variabilní, musíte je zkrátit, anebo u podprsenky zvolit jinou velikost či střih. Jestliže se zadní díl prádla sune nahoru, je naopak záhodno ona ramínka prodloužit.

10. Obecně platí, že hladké bezešvé podprsenky jsou ideální volbou při nákupu. Jen je, dámy – jak se říká – musíte vychytat. Podle průzkumů trhu se mužům každopádně nejvíc líbí, protože při laskání ňader pod rukou nedrhnou…

Za zapůjčení podprsenek děkujeme společnosti Marks & Spencer, Václavské nám. 36, Praha 1 a obchodu Galanterie Pluto, Komunardů 33, Praha 7.

Autor: Františka Čížková, Lenka Chvostová, mivrk