Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Šílenství nebo trend? Muži oblékli sukně

27. ledna 2011 | 13:17

Lak na nehty, oční linky, šperky... Na muže dbající o svůj vzhled si pomalu začínáme zvykat. Přesto budeme příští zimu možná překvapeni. Podle módních návrhářů by se v nadcházející sezóně totiž měla součástí pánského outfitu stát sukně ...

Nejvíc uzdu své fantazii na letošním „Paris Fashion Week Homme“ popustil módní návrhář Thom Browne (45). Jeden z mnoha, kteří za svůj úspěch vděčí legendární Anně Wintour, šéfredaktorce americké Vogue a nejvlivnější ženě fashion průmyslu.

Kolekce pro zimu 2011/2012, kterou na Pařížském týdnu módy představil, je plná extravagantních vlněných obleků, nadýchaného peří, kostkovaných kabátů i sukní. Celek korunoval pletenými leteckými kuklami a cylindry z peří.

Molu vévodily dlouhé mohérové sukně v šedé barvě inspirované americkými skalami, kostkované zástěrky a krátké kalhoty pod kolena s nabíranými nohavicemi a péřovým lemem. Vskutku dívčím dojmem pak působil model připomínající školní uniformu, který oblékl vousáč s rozvernými cůpky.

Browne, který předvedl i další, poněkud klasičtější modely, však rozhodně není sám, kdo přinesl závan čerstvého vzduchu do pánské módy. Do sukní muže oblékli i jeho kolegové jako Walter van Beirendonck (53), John Galliano (50), Riccardo Tisci (36, Givenchy) a Rick Owens (48) zjistili, že muž měl na sobě kalhoty už dost dlouho.

Že by nastal čas pro emancipaci v mužském šatníku?

Autor: INT, Lenka Chvostová