Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Módní trendy: Co se bude nosit tuto sezónu?

2. dubna 2010 | 10:49

SERIÁL: V každém módním období je to stejné. Návrháři musí přijít s novinkami a zároveň pamatovat na klasiku. Výzvou jsou rozličné typy žen, životní styly, příležitosti. I proto jsou aktuální tendence různé, mnohdy protichůdné.

O hitech jara – léta 2010 pojednává i tento seriál, který každý týden představí jistý segment trendů: Country romantika, Paříži, miluji tě, Military střela, Nesmrtelný rock´n ´roll. Hledisko výběru je různé. Nabízí se síto podle stylů, barev, linií, dezénů. V nadcházejícím jaru – létu jsou do hitparády (mimo jiných) nasazeny témata neónů, volánů, květin a dřeváků…

Móda trendy servíruje, ale nediktuje. Není tedy nutné vyměnit půlku šatníku. Stačí se orientovat. Vyzobat drobnosti, který stylu nositelky konvenují. Je dobré mixovat staré s novým. Být in, rozhodně neznamená, stát se módním vazalem.

Dřeváky

.
Autor: archiv firmy

Slavný, tradicí opředený dům Chanel pod taktovkou mistrovského návrháře Karl Lagerfelda udělal z evergreenu jménem dřeváky nově zaranžovaný šlágr sezóny. Mnohé jej opomenou, jiné se chytí. Country romatika v mnoha podobách…

Neony

.
Autor: archiv firmy

Ostře žlutá, zelená, tyrkysová, oranžová… Oslnivý atak, který je dobré promítnout jen v detailu outfitu. Kolekce módní značky Lanvin, již miluje i hollywoodská hvězda Sandra Bullock, na výrazných barvách založila celou kolekci Jaro/Léto 2010.

Květiny

.
Autor: archiv firmy

Květinový vzor je jedním z es sezóny. V barevném potisku se vrací zpátky spolu se stylem hippie. Vypadat jak rozkvetlá louka není nutné – stačí jeden květinový kus skombinovat s neutrálním základem.

Volány

Letní kolekce Stelly McCartney pro rok 2010
Autor: archiv Stelly McCartney

Tento model pochází z dílny Stelly McCartney, což by zřejmě odhadnul málokdo. Několik sezón trvající popularita volánů zkrátka dělá své. Volány si za své vzaly i zn. Chloe, DG, Givenchy, Marc Jacobs.

Co si můžete pořídit?533482:gallery:true:true

Autor: amp, frč