Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Odložte džínové kraťasy: 5 typů šortek, které užijete i do práce

28. června 2017 | 06:00

Ráda nosíte kraťásky, ale vaše práce či věk vám již nedovolují příliš krátké nebo ty džínové? Tak si přečtěte náš článek o tom, kde najdete patero typů šortek, které můžete nosit bez jakýchkoliv výčitek!

Všichni milujeme džínové kraťásky, ale proč jednou nevyzkoušet nějaké jiné? Je hromada trendů od květovaných po kraťasy s vázáním v pase a také je mohou využít ty z vás, které v práci musí dodržovat určitý dress code, nebo ty, jejichž věk jim již nedovolí nosit odvážnější džínové kousky.

S vázačkou

Mango, 799 Kč
Autor: archiv firem

Tyto kraťásky zvýrazní pas a zakryjí nechtěné faldíky. Jejich střih bývá volný a lehký. Do práce je stačí doladit lehkou elegantní halenkou nebo košilí, kterou zastrčíte dovnitř.

Prodloužené

Reserved, 499 Kč
Autor: archiv firem

Tyto prodloužené kraťásky rozhodně nejsou jen pro starší dámy. Stačí je správně doladit. S lehkým tílkem, bomberem a s espadrilkami zazáříte i v tomto modelu.

S potiskem

Mango, 899 Kč
Autor: archiv firem

Hravý potisk je na léto jako dělaný a nezáleží na tom, jestli si vyberete květiny, puntíky, proužky nebo třeba námořnický styl s kotvami. Takové kraťásky však doplňte pouze jednobarevným svrškem, aby celek nepůsobil překombinovaně.

Takzvaný skort

Zara, 899 Kč
Autor: archiv firem

Speciální model kraťáskové sukně je do práce jako dělaný, ale hodí se i na volný čas. Výhodou je, že na sobě máte kratší sukni a nemusí vám vadit ani vítr. Zkrátka funkční kousek.

S vysokým pasem

Orsay, 549 Kč
Autor: archiv firem

Vysoký pas nepřevládá pouze u dlouhých kalhot, ale i u kraťásků. Často je spojován se šněrováním. Vysoký pas vám vykouzlí krásnou siluetu. A stejně jako u prvního typu kraťasů s vázáním, i zde zastrčíte svršek dovnitř.

Do kraťasů se vám nechce? Koukněte se tedy na 3 způsoby, jak si ohrnout dlouhé kalhoty!

Šortkovou inspiraci najdete ve fotogalerii:

Autor: Markéta Tošnarová, Markéta Tošnarová