Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Perfektní odstín rtěnky? Takový, který se podobá barvě vašich bradavek!

16. května 2017 | 06:00

Najít tu správnou nude rtěnku, ve které nebudete vypadat jako po smrti, je oříšek. Nyní si můžete bloumání u kosmetických regálů zjednodušit díky převratnému nápadu. Nejlépe vám bude slušet ta rtěnka, která ladí s odstínem vašich bradavek. Taky jsme si zprvu klepaly na čelo, ale něco na tom možná bude. Pravdou je, že v honbě za dokonalou nude rtěnkou bychom vyzkoušely cokoliv!

S fascinující informací přišli odborníci v americké talkshow The Doctors, kterou vysílá televize NBC. Své tvrzení dokládali větou, že "příroda to zná nejlíp".

Je v tom ale háček. Toto pravidlo neplatí pro ženy, které mají pleť velmi světlou, nebo naopak velmi tmavou. Je také třeba pamatovat na to, že barva bradavek se potom mění se změnami teplot a vlivem hormonálních změn.

Nicméně určitě je to kreativní způsob, jak si ulehčit vybírání odstínu v tom nepřeberném množství nude rtěnek. I když sundavat si tričko v drogerii zrovna v úvahu nepřichází.

Jak tedy z bludného kruhu ven? Vyberte si takový odstín, který není stejný jako odstín vaší pleti. Vypadala byste pak nevýrazně. Zvolte spíše rtěnku o odstín tmavší, než je vaše přirozená barva rtů. Takový odstín by vás měl naopak rozzářit a měl by dodat pleti přirozený svěží vzhled!

Vodítkem pro vás může být i podtón pleti. Tmavým typům nejlépe sednou rtěnky do hněda. Těm z vás, které mají světlou pleť, budou lichotit rtěnky do růžova. Nude rtěnky s oranžovým tónem pak budou slušet ženám s olivovým podtónem pleti. Tolik teorie, a teď hurá zkoušet!

Do fotogalerie jsme pro vás připravily několik nude rtěnek v různých odstínech, abyste si mohla vybrat tu svou nej!

Podívejte se, jak se za sto let změnily trendy v rtěnkách!

Video se připravuje ...
100 let rtěnky • VIDEO: youtube.com/allure

 


Autor: luh