Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

XL modelky: Máme je opravdu obdivovat, nejsou prostě jen obézní?

6. května 2017 | 06:00

Dlouhá léta byly v módním průmyslu pouze hubené a vysoké modelky. V posledních letech dostaly šanci i ženy, které nespadají do typických kritérií modelek. 

Módní průmysl se po četných stížnostech na vychrtlé modelky otevřel také normálním ženám, které mají například velikost XL a větší. Ovšem není to velký skok – z velikosti XS na XL?

Většina ženské populace nosí velikosti M a L, které jsou ovšem v módním průmyslu vynechány. Módní průmysl přebíhá z jednoho extrému do druhého. Kult hubených modelek začal již v 60. letech, kdy se tváří roku 1966 stala britská modelka Twiggy. V posledních letech se tento kult začal měnit a dnes je hlavní tváří XL modelingu modelka Ashley Graham.

Twiggy a Ashley Graham
Autor: instagram

Všechny tyto ženy jsou krásné, to bezpochyby, ale žádný extrém není dobrý. Důležité je si uvědomit, že mnoho mladých slečen se těmito modelkami inspiruje. 


Nový trend obézních modelek je nebezpečný. Sice poukazuje na to, že žena je krásná v každé velikosti, ale určitá velikost už hraničí s extrémní obezitou. Pokud bude módní průmysl poukazovat na to, že obezita je v pořádku, jedná se opět o krok vedle. Opravdu máme tyto ženy obdivovat? Neměly bychom si samy říci, že tohle už je moc?

Pokud se podíváme na světoznámou plus size modelku Tess Holliday, evokuje to v nás, že něco již není v pořádku. Tohle totiž hraničí s extrémní obezitou.

Tess Holliday
Autor: instagram

Důležité je také to, že photoshop všechny tyto ženy zkresluje, i když se jedná o plus size modelky. Podívejte se na fotky XXL modelky Tess Holliday, které ukazují, že se opravdu jedná o extrémní případ. 

Podívejte se na video, kde XL modelka Ashley Graham cvičí a zpevňuje své tělo:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: youtube.com_KadimaFit

Autor: red