Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

5 osvědčených přípravků pro dokonalou hydrataci pleti

22. června 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Udržet si zdravě vypadající pleť nebývá jednoduché. Nepěkné důsledky má stres, málo spánku, slunce, ale i třeba klimatizace. Čemu se vyvarovat a jak se k hydrataci správně postavit? Čtěte dále.

Proč je důležitá hydratace? Kůže je největším orgánem těla a skládá ze 70% z vody, z toho asi 12% je uloženo v rohové vrstvě, která má ochrannou funkci pro naše tělo. Z toho důvodu je potřeba pokožku udržovat neustále vláčnou, čehož dosáhneme pravidelnou péčí.

Kdy je potřeba pokožku hydratovat?

Hydratace je potřeba v každém věku a u všech typů pleti. Záleží na konkrétním jednotlivci, v jakém prostředí se pohybuje a na jeho životním stylu. Vliv může mít topení, klimatizace, slunce, stres.
Dehydratovaná pokožka vypadá unaveně, ochable, nezdravě. Pokud je vaše pokožka suchá, svědící a olupující se – pravděpodobně bude potřeba nejen hydratační látka, ale i látka tukového charakteru, která pokožku promastí a vodu v pleti pomůže uchovat.

Čím můžeme pokožku hydratovat?

-        Ceramidy – jsou látky, které jsou hlavní složkou mezibuněčné kožní hmoty. Vzhledem ke své specifické struktuře ovlivňují schopnost kůže vázat vodu, tedy pevnost pokožky, ale i zvýšení hydratace. Obsah přirozených ceramidů v lidské pokožce s věkem klesá a pokožka nemůže plnit v celém rozsahu svou funkci. Z toho důvodu je potřeba ceramidy doplňovat.

-        Kyselina hyaluronová – velmi populární látka, která dokáže až několikasetnásobně na sebe vázat vodu, a tím pokožku vysoce hydratovat. Přirozeně se vyskytuje v pokožce, ovšem postupem věku její obsah v pleti ubývá. V kosmetice se využívá především nízkomolekulární kyselina hyaluronová, která dokáže proniknout přes bariérovou vrstvu pokožky (vysokomolekulární se využívá především v korektivní dermatologii).

-        Aloe vera – extrakt se získává ze subtropické rostliny aloe vera. Ten osahuje až 200 prospěšných látek. Po odlomení listu z rostliny vytéká čirý gel, který se pro kosmetické účely zahušťuje a suší.  Extrakt z aloe vera má hydratační a klidnící účinky, díky tomu se používá i v přípravcích po holení a při jakémkoliv podráždění. V krémech má zvláčňující a hydratační funkci a pleť se stává vyživenou a rozzářenou.

-        Mořské řasy - Při srovnání mořských řas s ostatními vyššími rostlinami jsou řasy hodnotnější, zejména proto, že jsou jen minimálně znehodnocené lidskou činností a nejsou tedy kontaminovány cizími látkami, ale i proto, že řasy mají daleko vyšší koncentraci aktivních látek. Účinek řas je patrný zejména při  protivráskové, zpevňující a  hydratační účinky péči. Pokožka se po aplikaci přípravku s extraktem z mořských řas stává jemnou, zklidněnou a vláčnou.

Doporučené produkty:

Hydratační sérum s ceramidy, cena: 198 Kč

Speciální sérum s vysokým obsahem rostlinných ceramidů. Při pravidelné aplikaci dochází k mimořádné hydrataci, zlepšení ochranné kožní bariéry a restrukturalizaci pokožky. Je vhodné pro pravidelné večerní použití nebo 2 měsíční intenzivní kúru při dehydrataci pleti. Neobsahuje parfém ani konzervační látku a je tedy vhodné I pro citlivější typy pletí.

Autor: RYOR

Krém s kyselinou hyaluronovu a kmenovými buňkami, cena: 164 Kč

Lehký, jemně parfemovaný krém s obsahem rostlinných kmenových buněk, vysokou koncentrací kyseliny hyaluronové a arganového másla. Významně stimuluje tvorbu kolagenu a elastinu a hydratuje pleť. Je vhodný na den I noc pro věkovou kategorii 30+. Při pravidelné aplikaci dochází ke zpevnění pleti.

Autor: RYOR

Hydratační maska s minerály, cena:  136 Kč
Maska obsahuje mořské řasy a minerální látky, které pokožku hydratují a zpevňují. Aplikujte po dobu 20minut. Maska je vhodná pro všechny věkové kategorie i typy pleti.

Autor: RYOR

Ultramastné tělové mléko s mořskými řasami, cena: 139 Kč

Mastné tělové mléko s obsahem  hydratačního komplexu, ceramidů a extraktu z mořských řas, které pomáhá obnovovat přirozený ochranný kožní film a uchovávat svěží, mladý vzhled pokožky těla. Ideální volba pro přesušenou, olupující se, svědící pokožku.

Autor: RYOR

Revitalizační sérum s kyselinou hyaluronovou a arganovým olejem
Revitalizační sérum s extrémně vysokým obsahem kyseliny hyaluronové a arganovým olejem je vhodné pro všechny věkové kategorie. Sérum viditelně hydratuje, vypíná a zároveň stahuje viditelné póry.

Autor: RYOR