Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tea Tree olej – pomoc při drobných poraněních i skvělá péče o pleť

19. června 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Každá správná hospodyňka se od své maminky již v dětství naučila, že správná domácnost je čistě uklizená a provoněná výborným jídlem. Důležitou součástí domácnosti je i lékárnička, ve které najdeme lék na drobná poranění i bolest hlavy. Jednou z věcí, které by vaše lékárnička měla obsahovat je i Tea Tre olejíček. Najdete v něm rychlou pomoc i pečující přípravek o pokožku. 

Od Aboriginů až k vám domů

Tea Tree olej je známý již po staletí a je oblíbený po celém světě. Jako první jeho léčivé účinky objevili původní obyvatelé Austrálie, Aboriginové. Od nich se rozšířil do zbytku Austrálie a poté do celého světa. Indiáni i osadníci na tomto oleji oceňovali především jeho antiseptické účinky v boji proti plísním, bakteriím a virům i jeho hojivé schopnosti v péči o popáleniny. Jako každá slavná značka zažil i TeaTree olej svůj úpadek, nyní ale nastává jeho comeback a vrací se v plné síle.

Autor: DK Pharma

Originál je originál

Kvůli světovému věhlasu oleje, začal být nabízen téměř na každém rohu. Ovšem originální značka Australian Bodycare získává olej pouze ze stromů Melaleuca alternifolia, které obsahují nejvíce účinné látky, která zaručuje právě hojivé a aktivní antiseptické účinky oleje. Jeho kvalita je garantována certifikátem přímo z Australian Plantations.

Tělové mléko
Autor: DK Pharma

Pro domácí lékárnu i pro tělo

Díky zmíněným aktivním antiseptickým a  antimikrobiálním látkám je Tea Tree olej Australian Bodycare nepostradatelným pomocníkem a má své místo v každé domácí lékárničce. Kvůli těmto dezinfekčním vlastnostem je ale určen jen pro zevní použití a neměl by vniknout do očí. Jeho použití sice pomáhá, ale je třeba s ním pracovat opatrně. Lékárničku a Tea Tree vyhledejte v případě drobných poranění, jako jsou drobné odřeninky, řezné ranky, oděrky i menší popáleniny. Olejíček je vhodné použít i jako ochranu před dotěrným hmyzem jak doma i na výletě, funguje totiž i jako repelent i jako dezinfekce po štípnutí i kousnutí klíštěte. Kromě lékárny, můžete olejíček umístit i do koupelny mezi vaše kosmetické přípravky. Je to totiž výborný bojovník proti akné, vřídkům či oparům. Stačí jen lehce pupínek či opar potírat zředěným olejíčkem, dokud problémy nezmizí.

Šampon Australian Bodycare
Autor: DK Pharma

Australská péče od hlavy až k patě

Vedle klasického olejíčku, nabízí značka Australian Bodycare kosmetiku pečující o tělo i o vlasy, která využívá všech pozitivních účinků Tea Tree oleje.

Pro letní měsíce je vhodnou volbou Tělové mléko Australian Bodycare, které dokáže zklidnit podrážděnou pokožku, ať už od sluníčka, nebo depilace. Kromě hydratace chrání tělo před hmyzem a dodává pokožce pružnost a jemnost. Pokud vás často svědí pokožka hlavy, nebo máte lupy, jistě oceníte i péči o vlasy ve formě šamponu a kondicionéru. Obsah Tea Tree oleje v šamponu dokonce dokáže zbavit vaše děti vší a hnid. Jen ponechte šampon Australian Bodycare na hlavě dětí v ručníku asi 15 minut a pak pečlivě opláchněte a následně ošetřete kondicionérem téže značky.

Jemné čistící mléko
Autor: DK Pharma

Mezi kosmetikou značky Australian Bodycare zaujímají významné místo produkty pro péči o problematickou pleť. Tento typ pokožky totiž vyžaduje zvláštní péči, která zamezí přebytečné tvorbě mazu a tvorbě akné. Řada Beauty obsahuje Jemnou pleťovou vodu, Jemné čistící mléko a Lehký zvlhčující krém. To vše samozřejmě obsahuje výtažky z Tea Tree oleje.

Vedle těchto produktů nabízí Australian Bodycare i přípravky pro každodenní péči o suchou a citlivou pokožku.

Více o produktech Australian Bodycare se dozvíte zde