Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vyzkoušeno: Čím si nejlépe oholíte nohy? Mýdlem, gelem nebo olejem?

  • 2. června 2016 | 08:00

    Období odhalených nožek je tu, a proto jsme hledaly, co nejlépe funguje k jejich oholení žiletkou. Nasucho nebo pouze s použitím vody to rozhodně nezkoušejte! Po čem ale nohy budou dokonale hladké a krásně hebké? Vyzkoušely jsme za vás!

  • Redaktorka hobby Irena: Sprchový gel

    Dermacol Aroma Ritual, mandarinkový sorbet, 59 Kč (250 ml), koupíte na www.dermacol.cz nebo v prodejnách Dermacol
    Autor: archiv firem

    Sprchový gel má jednu obrovskou výhodu: je vždy po ruce a k oholení nohou poslouží dostatečně. Už tak mám na okraji vany spoustu lahviček, takže pokud nějaká plní více účelů, ráda toho využiju. Sprchového gelu potřebujete o trochu víc, než když se jdete jen osprchovat – abyste ho na nohou napěnila. Nevýhodou ale je, že lehce vysušuje, takže je potřeba pokožku po holení ošetřit lehkým tělovým mlékem. A pokud se při holení říznete, docela to štípe.

    Známka jako ve škole: 2

  • Produkční Boženka: Holicí gel

    Gel na holení Gillette Satin Care s levandulí, 139 Kč
    Autor: archiv firmy

    Klasika, kterou známe od mužů: gel na holení. Je velmi rozšířený i v dámské variantě. Po rozetření vytvoří bohatou, hustou pěnu, díky které jdou nohy oholit opravdu velmi snadno a důkladně. Stejně jako u sprchového gelu, i zde platí, že pokožku vysušuje, takže je potřeba ji po oholení namazat. A navíc jsou gely poměrně drahé.

    Známka jako ve škole: 2

  • Módní redaktorka Andrea: Kondicionér na vlasy

    Klorane Mango, balzám, 199 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem

    Za ty roky, co si nohy holím žiletkou, mám už vyzkoušeno, že naprosto nejlépe si je oholím za pomoci jakéhokoliv kondicionéru na vlasy. Jednoduše ho rozetřete po nohou, oholíte je žiletkou a osprchujete vlažnou vodou. Největší výhodou je, že když hned po holení běžíte ven, nemusíte si nohy zdlouhavě krémovat, protože pokožka je po kondicionéru lesklá a hebká. Navíc jde kondicionér i velmi snadno vymýt z žiletky.

    Známka jako ve škole: 1

  • Kosmetická redaktorka Brigita: Sprchový olej

    Rituals, sprchový olej Sheng Shui, 210 Kč, koupíte na www.rituals.cz
    Autor: archiv firem

    Na sprchový olej nedám dopustit! Je to totiž takový "vše v jednom" pomocník. Kromě toho, že se s oleji osprchujete, můžete je použít i k dokonalému odlíčení a hladkému oholení. Na rozdíl od všech produktů, které pění, sprchové oleje pokožku nevysušují, takže nohy není třeba po holení natřít krémem. Žiletka po nich krásně klouže a z ostří olej snadno vypláchnete proudem teplé vody.

    Známka jako ve škole: 1

  • Redaktorka zdraví Maruška: Kokosový olej

    Saloos, bio kokosová péče - čokoláda, 144 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem

    První dojem z holení kokosovým olejem byl překvapivě skvělý. Žiletka po nohou hladce klouzala a všechny chloupky bez milosti setnula. Jenže problém nastal ve chvíli, když jsem žiletku potřebovala zbavit chloupků. Olej s nimi smíchaný totiž nešel pořádně vypláchnout, ulpěl na břitech a mezi nimi. Jak zuřivá jsem s holicím strojkem mlátila o vanu, abych ho alespoň trochu opět zprovoznila. Holení mi tedy trvalo asi tak třikrát tak dlouhou dobu. Na druhou stranu – nohy jsem si pak nemusela mazat balzámem, byly krásně hladké, bez jediného náznaku podráždění kůže. Pokud chcete mít dokonale hladké nohy na první dobrou, pořiďte si k tomu jednorázovou žiletku. Pak budete spokojená.

    Známka jako ve škole: 3

Autor: brig
Diskuse ke článku
.